Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 16:03

Ιδιους όρους δόμησης για την Κηπούπολη προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Στους ίδιους όρους δόμησης για την Κηπούπολη θα επιμείνει ο Δήμος Καλαμάτας, παρότι το σχέδιο απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό τόνισε στην "Ε" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης.

«Αναμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας κοινοποιημένη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσουμε, να επαναβεβαιώσουμε εκείνα που το Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει, δηλαδή τους ίδιους όρους δόμησης. Και την επικαιροποιημένη απόφαση θα την στείλουμε στο κεντρικό ΣΥΠΟΘΑ», παρατήρησε ο κ. Καραγιάννης. Επεσήμανε ότι «εμείς δε θα αλλάξουμε τίποτα. Στο ΣΥΠΟΘΑ, όμως, έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν, αν θέλουν κάτι, αν δε συμφωνούν».
Στην πιο πρόσφατη απόφασή του το Δ.Σ. Καλαμάτας -αυτή που απέρριψε το ΣτΕ- επικαιροποιώντας αποφάσεις από το 2004 έως και το 2009, καθορίζονταν για την Κηπούπολη (Μπαριάμαγα): Η αρτιότητα των οικοπέδων είναι 600 τ.μ., ο συντελεστής δόμησης 0,60 και το μέγιστο ύψος των κτηρίων 11 μέτρα. Ακόμα: Υπάρχει η δυνατότητα αύξησης του συνολικού ύψους των κτηρίων κατά 1 μέτρο, εφόσον το ισόγειο χρησιμοποιείται σαν χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων τουλάχιστον κατά 50% της επιφανείας τους. Για τα μικρά οικόπεδα υπάρχουν παρεκκλίσεις ως προς την αρτιότητα και το συντελεστή δόμησης που προσδιορίστηκαν από τη μελέτη.
Γ.Σ.