Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 17:04

Συντήρηση μνημείων στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντήρηση μνημείων στο νεκροταφείο Καλαμάτας

Για τη συντήρηση μνημείων του νεκροταφείου Καλαμάτας και για το Αχίλλειον συζήτησε κυρίως, χθες στο γραφείο του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Δυτικής Ελλάδας του υπουργείου Πολιτισμού, Αννα Κωτσοβίλη, και στελέχη της υπηρεσίας. Ειδικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ήταν:

«1) Συντήρηση μνημείων κοιμητηρίου: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επανατοποθετηθεί το ταφικό μνημείο Εφεσίων. Ο δήμος προχωρεί τις διαδικασίες για την ανακατασκευή κυκλικής πλατείας βορειοανατολικά του ιερού του ναού, όπου θα εκτεθούν 10 αξιόλογα σπαράγματα ταφικών μνημείων συντηρημένα (τη δαπάνη κάλυψε ο Δήμος). Το 2015 θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων η συντήρηση των υπόλοιπων αξιόλογων ταφικών μνημείων, με προτεραιότητα τα ευρισκόμενα έμπροσθεν της κεντρικής εισόδου του ναού του κοιμητηρίου (περί τα 10).
2) Αχίλλειον: Συζητήθηκε το θέμα αποκατάστασης του κτηρίου Αχίλλειον και αποφασίστηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της υπηρεσίας για το 2015 ικανοποιητικό ποσό για σωστικές εργασίες. Παράλληλα, ο δήμος προχωρεί στη διαδικασία ανάθεσης της μελέτης αποκατάστασης, ώστε να ενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ, όπου προβλέπονται μέτρα αποκατάστασης παραδοσιακών κτηρίων.
3) Κτήριο Κατσουλέα (πρώην Οικονομικό Γυμνάσιο): Προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες για την αδειοδότηση καθαίρεσης επικίνδυνων στοιχείων.
4) Πινακοθήκη: Προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή ανελκυστήρα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση ατόμων με αναπηρία».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER