Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 20:37

Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας: Κλείνει η χωματερή στο Μελιγαλά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας: Κλείνει η χωματερή στο Μελιγαλά

Την παύση λειτουργίας της χωματερής στο Μελιγαλά (της μίας από τις δύο που λειτουργούν στο Δήμο Οιχαλίας), αποφάσισε κατά πλειοψηφία προχθές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, επιχειρώντας να μειώσει τις συνέπειες από το πρόστιμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Με την απόφαση αυτή, η χωματερή στο Δώριο θα είναι η μοναδική στο δήμο μέχρι να ξεκινήσει η υλοποίηση της προσωρινής διαχείρισης.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στην κατάργηση του ενός ΧΑΔΑ, μέχρις ότου γίνει η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων. Με τη λειτουργία του νέου τρόπου επεξεργασίας των απορριμμάτων θα σταματήσει να λειτουργεί και η άλλη χωματερή», ανέφερε καταρχάς ο δήμαρχος Αριστείδης Σταθόπουλος. Παρατήρησε πως «δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, διότι τα πρόστιμα είναι σοβαρά και δεν θα αντέξουμε, όχι για μήνες, αλλά ούτε για πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται να κλείσει ο ένας ΧΑΔΑ. Και αυτός που θα μείνει θα δέχεται τα σκουπίδια μέσα στο διάστημα των τριών-τεσσάρων μηνών, γιατί στη συνέχεια θα έχουμε την οριοθέτηση του νέου χώρου, όπου θα γίνει η προσωρινή επεξεργασία των απορριμμάτων, έτσι ώστε να μη δημιουργείται περαιτέρω πρόβλημα».
Σχετικά με το ποια χωματερή πρέπει να κλείσει (Μελιγαλάς ή Δώριο), είπε αρχικά ότι «θα πρέπει να συζητηθεί και να είναι αυτός ο οποίος θα έχει όντως τη μεγαλύτερη επιβάρυνση. Να εξαιρεθεί αυτός που έχει τη λιγότερη, να παραμείνει για τους λίγους μήνες, μέχρι να αρχίσει η προσωρινή διαχείριση».
Καταγράφοντας έπειτα τις απόψεις και τις προτάσεις των συμβούλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι «η πρόταση η οποία διαμορφώθηκε στο Σώμα είναι η παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ
Μελιγαλά».
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπερψήφισαν την πρόταση, ενώ σύμβουλοι της μειοψηφίας ζήτησαν να κλείσουν και οι δύο χωματερές, και η διαχείριση των σκουπιδιών να δοθεί σε εργολάβο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER