Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 17:32

Συναντήσεις Αποστολόπουλου με του Δημάρχους Πύργου και Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Το νέο τοπίο που δημιούργησε η διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος με τους Δημάρχους Πύργου και Μεσσήνης.
Ενα ευρύ φάσμα θεμάτων απασχόλησε τη συνάντηση του κ. Αποστολόπουλου με τον Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Αργυρόπουλο. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα προβλήματα στέγασης και στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου, οι δυνατότητες χρηματοδότησης ώριμων έργων από πόρους του Ε.Σ.Π.Α. και το ζήτημα της σχολικής στέγης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο εξετάστηκε η στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, η πορεία των έργων που βρίσκονται ενταγμένα σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις από υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η αποτύπωση ώριμων μελετών που είναι σε θέση να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Υποδομών κ. Σπύρος Κοντοθανάσης.

Από το Γραφείο Τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης