Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 21:38

Ούτε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη

Γράφτηκε από την

Ούτε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος κατάφερε να επιλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, προχθές το βράδυ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο υποβλήθηκαν 8 υποψηφιότητες, αλλά κανείς δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνταν.
Συγκεκριμένα, πήραν: Αφροδίτη Ηλιακίδη 6, Νίκος Παγάνης 6, Αντώνης Καζάνας 4, Τάκης Αλεξάκης 2, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος 2, Θανάσης Μπαλαφούτης 2, Δημήτρης Καλδής 1, Κωνσταντίνος Τσούτσουρας 1. Βρέθηκαν ακόμα 2 λευκά και 2 δήλωσαν αποχή.
Μετά από πρόταση του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη αναβλήθηκε και η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτών και φορέων.
Το Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος ενέκρινε την ένταξη στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ της κατασκευής του νέου Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης, με την υποβολή σχετικού αιτήματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να αποφασίσει και την παραχώρηση της χρήσης του οικοπέδου στον ΟΣΚ, προκειμένου αυτός να αναλάβει την ανέγερση του καινούργιου σχολείου.
Επίσης, όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων των τέως δήμων, αποφάσισε: Τη συγχώνευση 3 κοινωφελών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων και τη σύσταση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου - Πύλου Νέστορος (ΚΕΔ-ΠΥΝΕ). Τη  συγχώνευση όλων των νομικών προσώπων (Παιδικών Σταθμών, Δημοτικών Σταδίων, Οργανισμών Αθλητισμού και Νεολαίας, ΚΑΠΗ, Πνευματικών Κέντρων και Βιβλιοθηκών) σ’ ένα πρόσωπο με την επωνυμία "Δημοτικός Κοινωνικός - Αθλητικός Φορέας Δήμου Πύλου - Νέστορος". Να υποβληθεί αίτημα για τη διατήρηση της αυτοτέλειας του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία "Μυτιληναίειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Πύλου - Νέστορος" στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ακόμα, αποφασίστηκε να χρησιμοποιείται ως δηλωτικό σήμα του Δήμου Πύλου - Νέστορος ο "Γρύπας", ως συνέχεια του δηλωτικού σήματος που χρησιμοποιείτο από τους τέως καποδιστριακούς Δήμους Νέστορος και Πύλου.
Τέλος, το Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος αποφάσισε την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας για όλες τις περιοχές που είχαν ληφθεί αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων.


NEWSLETTER