Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 12:53

Ενημερωτική εκδήλωση στη Δημητσάνα για γεωργούς και κτηνοτρόφους

Γράφτηκε από την

Την Τετάρτη 23/2/11 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Δήμου Γορτυνίας για τους αγρότες του Δήμου με μεγάλη συμμετοχή γεωργών και κτηνοτρόφων. Οι προσκεκλημένοι, κ. Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος της Ενωσης Νέων Συνεταιρισμένων Αγροτών, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων και κ. Νικόλαος Μανέτας, υπεύθυνος του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στο χώρο της αγροτικής παραγωγής, στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν οι αγρότες, καθώς και στα προγράμματα του Υπουργείου.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι ο Δήμος θα σταθεί κοντά στους αγρότες, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες τους, ώστε οι διάφοροι τομείς της οικονομίας (πρωτογενής, μεταποίηση, τουρισμός) να αλληλοτροφοδοτούνται και να φτιαχτεί ένα βιώσιμο αγροτουριστικό οικονομικό μοντέλο για την ανάπτυξη της Γορτυνίας. Ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την συμμετοχή τους και ανακοίνωσε ότι:
Η υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει έδρα στην Δημοτική Ενότητα Τροπαίων και εξετάζεται η δημιουργία ΕΠΑΣ για γαλακτοκομία - τυροκομία στην Κοντοβάζαινα.
Θα εξεταστεί η δυνατότητα έκδοσης των αδειών που χρειάζονται οι αγρότες, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα του Υπουργείου, με την υποβολή αίτησης στον Δήμο (one stop), όπως είχε υλοποιηθεί σε γειτονική νομαρχία.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Γορτυνίας





NEWSLETTER