Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 12:24

Την ερχόμενη εβδομάδα σύμβαση για τον καθαρισμό του Αρι

Γράφτηκε από τον
Την ερχόμενη εβδομάδα σύμβαση για τον καθαρισμό του Αρι

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες της εργολαβίας για τη β’ φάση του καθαρισμού του ποταμού Αρι, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ.

Αυτό ενημέρωσε χθες ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος - Μπουρνιά "Ποσειδών" που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του. Του ζήτησαν να δοθεί έμφαση στο τμήμα από τις εκβολές του Αρι στη Διασπορά έως το σημείο που καθάρισε το ποτάμι η πρώτη εργολαβία. Ζήτησαν να γίνει ουσιαστικός καθαρισμός με εκβάθυνση, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για τη διοργάνωση διασυλλογικών αγώνων κωπηλασίας στον Αρι, την ερχόμενη άνοιξη.
Ο κ. Γιαννακέας ανέφερε ότι το αίτημά τους θα εξεταστεί και τους προσκάλεσε σε συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα και με τον εργολάβο. Τους ενημέρωσε, ωστόσο, ότι από τη συγκεκριμένη εργολαβία αναμένεται να γίνουν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στη Λυγδού και στου Μουτελάκη. Επίσης, τους πληροφόρησε πως για το 2015 σχεδιάζονται αντιπλημμυρικά έργα ύψους 2 εκ. ευρώ και τους προέτρεψε να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Ο πρόεδρος του "Ποσειδώνα" Δημήτρης Τσίχλης παρατήρησε ότι στόχος του συλλόγου είναι, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, να γίνει ένα σημαντικό έργο ανάδειξης του Αρι, στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου με σημεία περιπάτου, ιππασίας και ποδηλασίας, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα πλεύσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι ανάδοχος του έργου της β’ φάσης καθαρισμού του ποταμού Αρι είναι η "Θυρέα Κατασκευαστική" με έκπτωση 57%.
Γ.Σ.


NEWSLETTER