Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 14:26

Ξεχασμένη η περιοχή της Κεντρικής Αγοράς

Γράφτηκε από τον

Ξεχασμένη από το Δήμο Καλαμάτας είναι η περιοχή στην οδό Σπάρτης, στη βόρεια πλευρά της Κεντρικής Αγοράς. Οπως μας έδειξαν κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους, υπάρχουν ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και πολύ καιρό.

Η περιοχή είναι στο σκοτάδι, καθώς έχουν γκρεμιστεί δύο κολόνες δημοτικού φωτισμού χρόνια πριν, που δεν έχουν αντικατασταθεί.
Στο βόρειο πάρκινγκ της αγοράς, προς τη Σπάρτης, υπάρχει μια έξοδος, που δεν έχει απαγορευτικό για είσοδο, με αποτέλεσμα τις μέρες που έχει λαϊκή, να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο μπροστά από αυτή. Στο σημείο αυτό υπάρχει υψομετρική διαφορά, με αποτέλεσμα οδηγοί και αυτοκίνητα που βγαίνουν από το πάρκινγκ, να ταλαιπωρούνται.
Στρίβοντας αριστερά, στο δρόμο λίγο πριν τη γέφυρα του Νέδοντα υπάρχουν φωτάκια για τα Χριστούγεννα από τα προηγούμενα χρόνια που έχουν εγκαταλειφθεί και τώρα δεν ανάβουν. Η περιοχή δε δικαιούται εορταστικό χρώμα.
Στο δρόμο της αγοράς, δίπλα από το Νέδοντα λείπουν κολόνες φωτισμού, ενώ σε κάποιες από αυτές που υπάρχουν, τα καλώδια είναι εκτεθειμένα, με κίνδυνο ατυχήματος.
Μέχρι και δέντρο που έχει ξεραθεί εδώ και καιρό, δίπλα στο Νέδοντα, παραμένει στη θέση του, επιβεβαιώνοντας την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της περιοχής, όπως διαμαρτύρονται οι γείτονες.
Γ.Σ.