Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 12:25

Ο Κατσίβελας δέχθηκε απειλές για το ΚΕΦΙΑΠ για να μην προχωρήσει η έρευνα

Γράφτηκε από τον

Η αποκάλυψη των οικονομικών καταχρήσεων ήταν η θρυαλλίδα όλων των γεγονότων και των εξελίξεων στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών, ήταν το κομβικό σημείο, τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σχετικά με τα γεγονότα και τις αποκαλύψεις που υπάρχουν για την λειτουργία και την κατάσταση στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Μίλησε μάλιστα για απειλές από ανθρώπους που εκμεταλλεύονταν το ΚΕΦΙΑΠ, απειλές τις οποίες έχει δεχθεί και ίδιος μέσα στο γραφείο του.
Ολα αυτά ειπώθηκαν στην διαδικασία απαντήσεων του δημάρχου σε ερωτήματα που δέχθηκε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αρχικά το θέμα του ΚΕΦΙΑΠ και όλα όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Ο κ. Κατσίβελας  σημείωσε πως το καλοκαίρι που πέρασε, όταν ήταν διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο κ. Μπέζος του έκανε μια καταγγελία ότι γινόταν οικονομική κατάχρηση. Οπως είπε, "αυτό ήταν και η θρυαλλίδα όλων των γεγονότων και όλων των μετέπειτα εξελίξεων. Εγινε ΕΔΕ και βγήκε το αποτέλεσμα. Βεβαίως έχει γίνει κατάχρηση και κάποιοι εργαζόμενοι εκεί ενοχοποιούνται και έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αυτό είναι το κομβικό σημείο για όλα τα γεγονότα. Φαίνεται ότι στους υπάλληλους που εργαζόταν εκεί δεν άρεσε η εξέλιξη της εξυγίανσης και της κάθαρσης και εκεί άρχισαν οι αμέλειες. Οι εργαζόμενοι έχουν κάποιους σκελετούς στο ντουλάπι τους οποίους αφήνουν και βγαίνουν.
Υπάρχει, πιστεύω, μια κοινή συνισταμένη ατομικών συμφερόντων και εκβιασμών. Υπάρχει συστηματική αμέλεια εργαζομένων με αποτέλεσμα να βγει αυτή η κακή εικόνα προς τα έξω. Δόθηκε έτσι αφορμή να αλλάξει το προσωπικό του ΚΕΦΙΑΠ, να στελεχωθεί με νέους ανθρώπους δυναμικούς και να γίνουν τεχνικά έργα που χρειάζονται να γίνουν.
Πιστεύω η κακή εικόνα του ΚΕΦΙΑΠ να είναι μια κακή ανάμνηση". Τόνισε ακόμη ότι δική του πρόταση ήταν και πάλι αν χρειαστεί θα το ξαναπαρουσιάσει, να γίνει συστέγαση με την διπλανή μονάδα υγείας το Κέντρο Υγείας της πόλης.
Μάλιστα όταν επανέφερε το θέμα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης, ο δήμαρχος τόνισε πως είναι δύο ξεχωριστά πράγματα η υποστελέχωσή του και η κάθαρση σε αυτό, και κανείς δεν διαφωνεί. Μάλιστα είπε το ότι υπάρχουν απειλές από ανθρώπους που εκμεταλλευόταν το ΚΕΦΙΑΠ με τον δικό τους τρόπο είναι γεγονός. Σημείωσε μάλιστα ότι δέχθηκε απειλή και εκβιασμό και ο ίδιος μέσα στο γραφείο του.
Από τον κ. Ανδρινόπουλο ρωτήθηκε και για το ΚΥ Γαργαλιάνων για το οποίο απάντησε πως υπάρχει θέμα υποστελέχωσης το οποίο και είναι γνωστό. "Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση είναι να στελεχωθεί από μετακινήσεις γιατρών", όπως είπε. Εθεσε μάλιστα και θέμα συνείδησης των εργαζομένων, καθώς όταν την προηγούμενη εβδομάδα βγήκαν οι εφημερίες, δύο γιατροί από τη Μεσσήνη ασθένησαν.
Επίσης σε ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Επαμεινώνδα Βουδούρη για το τι γίνεται με τη ΔΕΥΑΤ, αλλά και για πρόσφατη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, απάντησε πως υπογράφτηκε η έγκριση της ΔΕΥΑΤ από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια και πάει για ΦΕΚ. Ενώ σημείωσε πως την Δευτέρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται έγκριση οδικών έργων για την Τριφυλία ύψους 3 εκ. ευρώ.
Οσον αφορά το ζήτημα των σκουπιδιών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του αντιπροέδρου του σώματος Δημήτρη Κουτσούλη για το τι γίνεται με την εξέλιξη του ζητήματος καθώς σε λίγες μέρες κλείνει και η χωματερή των Γαργαλιάνων, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει η επιτροπή της Περιφέρειας για την αξιολόγηση των σημείων που έχουν προταθεί.

Κ.Μπ.