Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 14:03

Πήρε πίσω τις αυξήσεις στο νερό ο Αναστασόπουλος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Γράφτηκε από την
Πήρε πίσω τις αυξήσεις στο νερό ο Αναστασόπουλος μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν

Η δημοτική αρχή Μεσσήνης πήρε πίσω την πρόταση για αύξηση στα πάγια τέλη στους λογαριασμούς νερού, μετά τις αντιδράσεις της μειοψηφίας αλλά και δημοτικών συμβούλων και προέδρων χωριών οι οποίοι πρόσκεινται στην πλειοψηφία.

Επειτα από μια διακοπή στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, και αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας συζήτησαν στο γραφείο του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, προτάθηκε -και έγινε δεκτό- κάθε δημοτική ενότητα και κάθε χωριό να προτείνει ξεχωριστά πώς θα κλείσει το οικονομικό άνοιγμα 150.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΜ και 350.000 ευρώ στην υπηρεσία ύδρευσης.
Η αρχική πρόταση της πλειοψηφίας ήταν για αύξηση του πάγιου τέλους στα 20 ευρώ (17 ευρώ το πάγιο και 3 ευρώ για τέλη συντήρησης). Ο εισηγητής του θέματος, αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μπρατσιάκος, ανέφερε ότι επειδή υπάρχει αυτό το οικονομικό άνοιγμα κρίθηκε αναγκαίο να γίνει αυτή η αύξηση, αλλά να μην επιβαρυνθεί η τιμή ανά κυβικό, γιατί έτσι θα έπεφτε το βάρος στους μόνιμους κατοίκους ενώ θα ευνοούνταν όσοι έχουν εξοχικά και μένουν μακριά. Σήμερα στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Μεσσήνης τα πάγια τέλη κυμαίνονται από 5 έως 15 ευρώ το εξάμηνο.
Με την προχθεσινή απόφαση για διαβούλευση, ο κάθε πρόεδρος θα κληθεί να προτείνει λύση για να κλείσει η ψαλίδα επί των βεβαιωθέντων στις υπηρεσίες ύδρευσης, ενώ υπάρχει βιασύνη γιατί θα πρέπει οι δύο υπηρεσίες να συγχωνευτούν σε μία.
Στη διάρκεια της συζήτησης προκλήθηκε μια μικροένταση, όταν ο δήμαρχος αποκάλεσε αντιπολίτευση την παράταξη του Γιώργου Τσώνη. Ο τελευταίος θύμισε σε έντονο τόνο -αν και μετά ζήτησε συγγνώμη για την ένταση- πως υπάρχει εκκρεμοδικία και μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο στις επόμενες 10 μέρες, όπως είπε, δεν μπορεί ο Στ. Αναστασόπουλος να τους αποκαλεί αντιπολίτευση. Ως προς την πρόταση της παράταξής του, ο κ. Τσώνης είπε πως είναι αντίθετος με την αύξηση των παγίων και πρότεινε στη δημοτική αρχή να αναζητήσει λύσεις μέσω ΕΣΠΑ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα αντλιοστάσια. Πρόταση που ο δήμαρχος υποσχέθηκε πως θα εξετάσει.
Ν.Κ.


NEWSLETTER