Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 11:20

"Ανοίκειες επιθέσεις από παράγοντες Κοινωνικού Ιατρείου" καταγγέλλει ο Νίκας

Γράφτηκε από την
"Ανοίκειες επιθέσεις από παράγοντες Κοινωνικού Ιατρείου" καταγγέλλει ο Νίκας

Ρητή προϋπόθεση για την παραχώρηση στο Κοινωνικό Ιατρείο του κτηρίου όπου στεγάζεται ήταν ότι θα τον επιστρέψει στον Δήμο Καλαμάτας όταν αυτός θα τον χρειαστεί.

Την πιο πάνω ρήτρα του παραχωρητηρίου ανέφερε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σχολίασε έτσι, με έμμεσο τρόπο, την αντίδραση που εξέφρασαν οι εθελοντές του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να στεγάσει την ΔΕΥΑΚ στο κτήριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής -που τώρα φιλοξενεί την εν λόγω δομή. Παράλληλα, ο δήμαρχος εξέφρασε παράπονα, γιατί, όπως είπε, «εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου επιτίθενται, με ανοίκειες εκφράσεις, στον δήμο», δηλώνοντας ωστόσο ότι «εμείς δεν απαντάμε». Ταυτόχρονα αναρωτήθηκε «ποιος πληρώνει το νερό και το ρεύμα» στη συγκεκριμένη δομή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δαπάνη αυτή καλύπτεται από τον δήμο.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν θέλει «να διακοπεί η λειτουργία ενός φορέα που προσφέρει», προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρξει χώρος για το Κοινωνικό Ιατρείο στο κτήριο της παλιάς καρδιολογικής κλινικής, όταν αυτό ανακατασκευαστεί, καθώς ο προγραμματισμός είναι να στεγαστούν εκεί οι διάφορες προνοιακές υπηρεσίες και εθελοντικές δομές.


NEWSLETTER