Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014 13:39

11μελής επιτροπή σχεδιασμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
11μελής επιτροπή σχεδιασμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 στην Καλαμάτα

Στην έγκριση -μόνο με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας- της συγκρότησης 11μελούς επιτροπής πολιτιστικού σχεδιασμού και του κανονισμού λειτουργίας της, προέβη προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, εν όψει της διεκδίκησης από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε αποδεχθεί νωρίτερα την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλη Μάκαρη να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Μάλιστα η συνεδρίαση θα γίνει τον Ιανουάριο, σε ημερομηνία που θα προσδιοριστεί από τις παρατάξεις της μειοψηφίας σε συνεργασία με την πρόεδρο του Σώματος Μαρία Οικονομάκου.

Αναβολή της σχετικής συζήτησης, στην προχθεσινή συνεδρίαση, είχε ζητήσει και ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, παρατηρώντας ότι «η Πολιτιστική Πρωτεύουσα δεν είναι καρναβάλι», ενώ ανάλογη πρόταση έκανε και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή προχώρησε και, όσον αφορά την επιτροπή -στην οποία μετέχουν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, δύο από την πλειοψηφία και ένας από τη μειοψηφία- υπέδειξε να μετέχουν οι Νίκος Μπασακίδης και Θανάσης Ηλιόπουλος. Προτάθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, για την επιτροπή, η Ξένη Αραπογιάννη, η Λέτα Πετρουλάκη, ο Κώστας Παπαδημητρίου, ο Βασίλης Παπαευσταθίου και η προϊσταμένη Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτα Κουράκλη. Στην εν λόγω επιτροπή, όπως αναφέρεται, μετέχουν εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, προσωπικότητες του πολιτισμού, εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων, υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας και ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας.


NEWSLETTER