Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 07:45

Προβληματικό το νέο "πείραμα" Κρήτης, Φιλελλήνων και Μιαούλη

Γράφτηκε από τον

Με προβλήματα ξεκίνησε η νέα ρύθμιση των φαναριών και της κυκλοφορίας στη διασταύρωση της Κρήτης με τη Φιλελλήνων και τη Μιαούλη.

Το πιο σοβαρό το φανέρωσε ατύχημα, που έγινε χθες το μεσημέρι, με τη σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Αφορά την κίνηση στην Κρήτης από τη Φαρών προς τη Λυκούργου, η οποία απαγορεύει τη στροφή αριστερά, νότια προς τη Μιαούλη και το λιμάνι. Αυτό φαίνεται από την απουσία σήμανσης στο φανάρι, που να δείχνει με τόξο τη στροφή προς τα αριστερά, Υπάρχει πράσινο προς τα μπρος και σήμανση, τόξο στο οδόστρωμα που δείχνει μόνο ευθεία. Ομως, στο φανάρι δεν υπάρχει πινακίδα -υπήρχε όσο ήταν μονόδρομος η Μιαούλη και την έβγαλαν- που να απαγορεύει την αριστερή στροφή. Στο φανάρι υπάρχει πινακίδα απαγορευτική, μόνο για την επιτόπια στροφή.
Αλλο σοβαρό ζήτημα για το οποίο πρέπει να επιδειχθεί μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης στη Μιαούλη στη δυτική πλευρά, στο ρεύμα καθόδου. Η απαγόρευση καταστρατηγείται, με αποτέλεσμα όσα αυτοκίνητα κινούνται προς το λιμάνι, να μη χωράνε και να αναγκάζονται να περνούν στο αντίθετο ρεύμα. Τώρα που είναι νωρίς επιβάλλεται να τηρηθεί η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο ρεύμα καθόδου.
Το τελευταίο ζήτημα έχει να κάνει με την αριστερή στροφή προς τη Φιλελλήνων, στην Κρήτης, στο νότιο ρεύμα κυκλοφορίας. Το πράσινο της στροφής διαρκεί λίγο, ίσα που προλαβαίνουν να περάσουν 3 αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα ανυπόμονοι και βιαστικοί οδηγοί να στρίβουν με κόκκινο, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.
Γ.Σ.