Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 21:13

Ξεκίνησε η β’ φάση καθαρισμού του Αρι

Γράφτηκε από τον
Ξεκίνησε η β’ φάση καθαρισμού του Αρι

Από την τάφρο Μουτελάκη ξεκίνησε το έργο της β’ φάσης του καθαρισμού του ποταμού Αρι, προϋπολογισμού 220.000 ευρώ, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Η συγκεκριμένη τάφρος είναι μεγάλης σημασίας για την αντιπλημμυρική προστασία του κάμπου μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, καθώς είναι η καταληκτική γράνα του κάμπου και σε κάθε έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει και προκαλεί προβλήματα. Η τάφρος Μουτελάκη βοηθάει και στην προστασία της Λυγδούς, που απειλεί μια ευρύτερη περιοχή από τη Μικρομάνη και το αεροδρόμιο έως και μετά την Μπιρμπίτα.
Υστερα από τις εργασίες στου Μουτελάκη η εργολαβία της β’ φάσης αναμένεται να παρέμβει και στη Λυγδού, κυρίως στην έξοδό της από το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στα καρτ μέχρι και τον Πάμισο.
Στον Αρι που προβλέπεται καθαρισμός με τρακλάιν ("φαγάνα"), έχουν προγραμματιστεί εργασίες στις εκβολές του, από τον αρχαιολογικό χώρο στα Ακοβίτικα, καθώς και στο τμήμα από τη γέφυρα του δρόμου Ασπρόχωμα - Μεσσήνη έως και τη Μικρομάνη, στα πιο επικίνδυνα σημεία.
Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία "Θυρέα Κατασκευαστική" υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα και ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 2 μήνες, έως και τις 19 Φεβρουαρίου 2015. Το έργο υλοποιείται με έκπτωση 57%.
Γ.Σ.


NEWSLETTER