Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 15:18

Δήμος Τριφυλίας: Από την Εφορία έμαθαν τα πρόστιμα του Τατούλη

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Από την Εφορία έμαθαν τα πρόστιμα του Τατούλη

Από την Εφορία έμαθε ο Δήμος Τριφυλίας για πρόστιμο που του είχε επιβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για ΧΑΔΑ του, όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου έγινε ανάληψη δαπάνης και ψήφιση πίστωσης στον προϋπολογισμό ύψους 60.000 ευρώ  για δύο πρόστιμα.

Οπως σημειώθηκε, το ένα από αυτά ήταν γνωστό στο δήμο και αφορούσε τον ΧΑΔΑ της Κυπαρισσίας, το οποίο έχει βεβαιωθεί τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Ωστόσο όταν πρόσφατα ο δήμος πήγε να πάρει φορολογική ενημερότητα, ενημερώθηκε ότι είχε βεβαιωθεί σε βάρος του πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που αφορούσε πρόστιμο σε ΧΑΔΑ του. Ετσι τα συνολικά πρόστιμα της Περιφέρειας προς το Δήμο Τριφυλίας μόνο για τους ΧΑΔΑ αυτή τη στιγμή φτάνουν τα 100.000 ευρώ.
Επίσης έγινε έγκριση ανάληψης δαπάνης και ψήφιση πιστώσεων ύψους 212.000 ευρώ για την πληρωμή της μελέτης του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων, όπως και τρία ισόποσα ποσά 18.250 ευρώ που θα διατεθούν για την απευθείας ανάθεση επιμέρους μελετών που αφορούν την συμπλήρωση του φακέλου της συγκεκριμένης μελέτης.
Κατά πλειοψηφία έγινε η απευθείας ανάθεση του έργου "Επισκευές κλειστών γυμναστηρίων", αν και στην συνεδρίαση υπήρχαν μόνο σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Με την συγκεκριμένη ανάθεση διαφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κατσούλας και Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε κατατεθεί μία μόνο προσφορά από συγκεκριμένο εργολάβο με έκπτωση 12% όμως δεν έγινε η ανάθεση καθώς έλειπαν κάποια δικαιολογητικά. Χθες υπήρχε πάλι μία προσφορά από τον ίδιο εργολάβο, αυτή τη φορά όμως με έκπτωση μόλις 2%. Τελικά την ανάθεση υπερψήφισαν οι Γιάννης Αδρακτάς και Γιώργος Τσακανίκας -με τον δεύτερο να επισημαίνει ότι αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει καθώς υποτιμά τη νοημοσύνη τους- και η πρόεδρος Μαρία Πανουσιοπούλου που επισήμανε ότι το έργο δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο καθώς το αίτημα έχει έρθει εδώ και πολύ καιρό.
Τέλος η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε την απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αποχέτευσης ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων, όπως και την αποδοχή 112 αιτήσεων πολιτών για ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς το δήμο.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER