Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 17:33

Η ΔΕΥΑ Μεσσήνης επεκτείνεται σε όλο το δήμο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η ΔΕΥΑ Μεσσήνης επεκτείνεται σε όλο το δήμο

 

Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Μεσσήνης θα είναι πλέον υπεύθυνη για όλο το δήμο: Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταργείται η Υπηρεσία Υδρευσης και η ΔΕΥΑΜ επεκτείνεται σε ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης. 

 

Οπως είπε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος μιλώντας στην "Ε", μένει να πάρει ΦΕΚ η απόφαση για να προχωρήσει η ενοποίηση και στην πράξη. Σχετικά με το αν θα γίνουν αυξήσεις στο νερό, είπε ότι η πρόταση που είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενιαίο πάγιο 20 ευρώ δεν ήταν πρόταση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης. Αυτό το πρότεινε η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, για να κλείσει το οικονομικό άνοιγμα 120.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΜ και περίπου 350.000 ευρώ στην Υπηρεσία Υδρευσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι «το οικονομικό άνοιγμα της υπηρεσίας του δήμου αφορά την υπηρεσία του δήμου. Το άνοιγμα που υπήρχε στη ΔΕΥΑΜ ισοσκελίζεται με τη μικρή αύξηση στα τέλη αποχέτευσης». Εξήγησε λοιπόν πως το οικονομικό άνοιγμα έκλεισε με την αύξηση των 0,10 ευρώ στα τέλη αποχέτευσης (από 0,30 ευρώ αυξήθηκαν στα 0,40 ευρώ) - ενώ διευκρίνισε πως τέλη αποχέτευσης πληρώνουν μόνο όσοι είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή Μεσσήνης σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει πίσω την πρόταση για αύξηση στα πάγια τέλη στους λογαριασμούς νερού, μετά από αντιδράσεις. Κι έτσι το Σώμα αποφάσισε κάθε δημοτική ενότητα και κάθε χωριό να προτείνει ξεχωριστά πώς θα ισοσκελίσει το άνοιγμα. Ο Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος πάντως εκτιμά ότι δεν θα κληρονομήσει η ΔΕΥΑΜ κανένα χρέος.  

Αναφορικά με την επέκταση της επιχείρησης, ο ίδιος είπε ότι μόνο θετικά θα λειτουργήσει, καθώς η ΔΕΥΑΜ έχει μόνο 3 υδραυλικούς και τώρα θα ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό και αυτοκίνητα. Κατά συνέπεια «οι επεμβάσεις θα γίνονται πιο γρήγορα ειδικά σε επείγουσες περιπτώσεις. Η υπηρεσία θα είναι πιο αποτελεσματική και θα επεμβαίνει γρήγορα σε έκτακτες ανάγκες, ειδικά σε θέματα ζημιών». 

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER