Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 08:10

Απομάκρυνση γερανού και κατεδάφιση αποθηκών στο λιμάνι Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Απομάκρυνση γερανού και κατεδάφιση αποθηκών στο λιμάνι Καλαμάτας

Η κατεδάφιση των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας και η απομάκρυνση του γερανού από την προβλήτα «που αποτελούν πρόβλημα στην αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης», καθώς και η δημιουργία υδατοδρομίου, είναι οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής για το 2015.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, προχθές το μεσημέρι ανήμερα των Φώτων, κατά την κοπή της πίτας του Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ακόμα ότι στόχος μέσα στο χρόνο είναι να φωτιστεί το "χιλιόμετρο", ο μεγάλος λιμενοβραχίονας.
Ο δήμαρχος ευχήθηκε για την ημέρα «καλό φωτισμό, ώστε να υπηρετήσουμε την ενότητα του λαού» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον τουρισμό κρουαζιέρας, αναφέροντας ότι «ένα μόνο πρακτορείο της Καλαμάτας θα πρακτορεύσει 22 κρουαζιερόπλοια το 2015».
Ο νέος λιμενάρχης Παναγιώτης Μποτίνης δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με το δήμο, ώστε μέσα στο 2015 να δούμε ένα ακόμα καλύτερο λιμάνι και παραλιακό μέτωπο.
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής υποσχέθηκε ότι το Δ.Σ. θα εργάζεται κάθε μέρα για να γίνει πιο ελκυστικό και λειτουργικό το λιμάνι, και δήλωσε ότι «το λιμάνι μας χωράει όλες τις δραστηριότητες».
Τυχερός του φλουριού ήταν ο Χρήστος Ζόμπολος, σύμβουλος στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, ο οποίος κέρδισε έναν πίνακα με ναυτικούς κόμπους.
Γ.Σ.


NEWSLETTER