Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 08:10

Από μέρα σε μέρα η απόφαση για τις εκλογές στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Τις ημέρες μετράνε στη Μεσσήνη για να μάθουν την απόφαση του Εκλογοδικείου. Ο Δήμος Μεσσήνης είναι ο τελευταίος δήμος της Ελλάδας σε εκκρεμότητα, που περιμένει απόφαση για τις εκλογές.

Κι όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι στην "Ε" από τον περασμένο μήνα, το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο (γνωστό ως Εκλογοδικείο) αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση αυτές τις ημέρες. Χθες μάλιστα οι δικηγόροι, ξέροντας ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει το Διοικητικό Πρωτοδικείο και η πρόεδρος θα είναι στην Καλαμάτα, περνούσαν από τη γραμματεία και ρωτούσαν αν η δικαστής θα φέρει και την απόφαση.
Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το σχέδιο της απόφασης ο εισηγητής το έχει παραδώσει και βρίσκεται στα χέρια της προέδρου από τα τέλη του Νοεμβρίου. Αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες, η πρόεδρος δυσκολεύεται να βγάλει απόφαση καθώς θεωρεί πως η περίπτωση του εκλογικού αποτελέσματος στη Μεσσήνη είναι ιδιαίτερη, επειδή είναι οριακή και χρειάζεται να προσεχτεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πάντως μαθαίνουμε ότι η ίδια έχει διαβεβαιώσει τους δικηγόρους πως θα τους ειδοποιήσει δύο μέρες πριν για το πότε θα εκφωνήσει την απόφαση, μέσω της γραμματείας του Πρωτοδικείου.
Το Εκλογοδικείο συνεδρίασε στις 29 Ιουνίου και συζήτησε την ένσταση του συνδυασμού "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών" του Γιώργου Τσώνη κατά της απόφασης ανακήρυξης του Στάθη Αναστασόπουλου ως δημάρχου Μεσσήνης, με μία ψήφο διαφορά. Επίσης συνεκδικάστηκε και η αντένσταση που είχε κατατεθεί από το συνδυασμό του Στάθη Αναστασόπουλου, και τώρα αναμένεται η δικαστική απόφαση για το ποιος είναι ο δήμαρχος Μεσσήνης.
Ν.Κ.