Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 11:22

Μαν. Μάκαρης: "Je suis Charlie!"

Γράφτηκε από την

 

Ανακοίνωση για τα τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν την Τετάρτη στο Παρίσι με την δολοφονία 12 ατόμων στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας "Charlie Hebdo" εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Από χθες βρισκόμαστε μπροστά σε μια βαρβαρότητα που μας σοκάρει όλους, ως ανθρώπους και ως Ευρωπαίους. Μπροστά σε ένα αποκρουστικό και αδικαιολόγητο έγκλημα που διαπράχθηκε εν ψυχρώ. Μπροστά σε  μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου, των δύο στυλοβατών της δημοκρατίας. 

Για άλλη μια φορά αναμετριέται ο ανθρωπισμός με την θεοκρατία. Η τυφλή βία με τις αρχές του Διαφωτισμού. 

Η πίστη των φανατικών μουσουλμάνων στην θεϊκή πρόνοια και στο κισμέτ τους κάνει να δέχονται χωρίς ενδοιασμό ότι είναι όργανα του Αλλάχ,  ότι κάθε πράξη τους υποστηρίζεται από την θεϊκή βούληση και ότι ο θεοκρατικός νόμος, η σαρία, είναι πάνω από όλα.  Όλα είναι θεϊκό σχέδιο για αυτούς με πρώτη τη θανάτωση των απίστων. Ο φόβος γίνεται φονικό όπλο, αλλά αυτός που προκαλεί φόβο είναι επειδή φοβάται ο ίδιος. 

Σοκαρισμένος από την επίθεση στο Παρίσι, εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και οργή, καθώς και τα θερμά μου  συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και σε ολόκληρο τον γαλλικό λαό μαζί με τη πεποίθηση ότι η Ευρώπη ενωμένη οφείλει να στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα εναντίον όλων των μορφών εξτρεμισμού".