Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015 12:22

Εμβλημα και σημαία θα αποκτήσει η Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Εμβλημα και σημαία θα αποκτήσει η Τριφυλία

 

Σε διαγωνισμό θα προχωρήσει ο Δήμος Τριφυλίας προκειμένου να σχεδιάσει το έμβλημα-σημαία του, που θα τον αντιπροσωπεύει και θα τον χαρακτηρίζει. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα απευθύνεται κυρίως στους Τριφύλιους -και πολύ περισσότερο στη μαθητική κοινότητα του δήμου- από τους οποίους θα ζητηθεί να εμπνευστούν για το έμβλημα του δήμου τους. Μάλιστα το θέμα αυτό αναμένεται να έρθει σύντομα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να παρθεί απόφαση. 

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι σήμερα ο δήμος χρησιμοποιεί ως σύμβολό του το σύμβολο του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας που είναι ένα αρχαίο νόμισμα της πόλης.

Πέρα όμως από το κεντρικό έμβλημα, στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει στον σχεδιασμό μεταλλίων για κάθε Δημοτική Ενότητα, που κατά κάποιο τρόπο θα τη χαρακτηρίζουν. Σκοπός είναι τα μετάλλια αυτά να απονέμονται τιμητικά σε πολίτες του δήμου και όχι μόνο, για τις πράξεις και τις δράσεις τους, όπως και σε συλλόγους της περιοχής. Τα μετάλλια αυτά ανά Δημοτική Ενότητα θα έχουν και θεματικό χαρακτήρα, δηλαδή άλλο θα είναι για τέχνες, άλλο για τα γράμματα, άλλο για τον εθελοντισμό, άλλο για το περιβάλλον. Με τη δημιουργία αυτών των μεταλλίων και την απονομή τους, στόχος είναι ο δήμος να μπορεί να ανταμείβει ηθικά πολίτες για αξιόλογες δράσεις τους.

Μια ακόμη πρωτοβουλία που σχεδιάζεται είναι και η δημιουργία ενός οδηγού για την Τριφυλία, μέσα στον οποίο θα αποτυπώνεται η ιστορία όλου του δήμου αλλά και κάθε γωνιά του.

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER