Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 08:10

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την επέκταση του Αστικού

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την επέκταση του Αστικού

Αν και συζητείται εδώ και χρόνια, το θέμα της επέκτασης της αστικής συγκοινωνίας στην Καλαμάτας μέχρι το Νοσοκομείο αναβλήθηκε χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου - με τη δικαιολογία ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση.

Στο θέμα της επέκτασης υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, όπως ειπώθηκε χωρίς περιστροφές και στην Επιτροπή. Από τη χθεσινή συζήτηση απουσίαζε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, ενώ κατά της επέκτασης τάχθηκαν ρητά οι ιδιοκτήτες ταξί, απειλώντας ότι θα παραδώσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους. Ετσι, το θέμα της επέκτασης της αστικής περιοχής μέχρι το Νοσοκομείο, στα όρια Αντικάλαμου - Σπερχογείας, δε θα συζητηθεί ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στις 8 το βράδυ, παρότι περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Ο αντιδήμαρχος - πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ανδρέας Καραγιάννης πρότεινε την αναβολή, υποστηρίζοντας ότι «σύμφωνα με το υπηρεσιακό σημείωμα πρέπει να το βάλουμε σε διαβούλευση. Χρειαζόμαστε παραπάνω στοιχεία για να έχουμε καλύτερη απόφαση και να μην έχουμε προβλήματα».

Ο σύμβουλος του "Ανοιχτού Δήμου" Παναγιώτης Αλούπης ζήτησε «να δούμε συνολικά το θέμα της επέκτασης, και προς τη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια. Οχι αποσπασματικά, γιατί έτσι φαίνεται σα να είναι τακτοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων».

Ο κ. Καραγιάννης απάντησε ότι «η απόφαση να γίνει το δρομολόγιο και το πού θα γίνουν οι στάσεις είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου Καλαμάτας». Πρόσθεσε πως «το θέμα δεν μας απασχολεί τώρα, έρχεται από παλιά και δεν κάνουμε εξυπηρετήσεις» και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αιτήματα και για τη Βέργα και για τη Μικρή Μαντίνεια.

Ο σύμβουλος της "Αλλαγής" Γιάννης Χριστόπουλος παρατήρησε ότι «έχει ωριμάσει το θέμα, μας είχε απασχολήσει και στην προηγούμενη δημοτική θητεία. Υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα». Και ζητώντας να μην αναβληθεί, επέκρινε τη δημοτική αρχή πως «έχει περάσει μια 5ετία. Ακολουθείται χρονοβόρα διαδικασία από το δήμο».

Ο επικεφαλής της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος εκτίμησε ότι «η δημοτική αρχή δε βλέπει με σοβαρότητα το θέμα και δεν αποσκοπεί σε λύση» - και σημείωσε: «Να ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα και για το Αστικό και για τον προαστιακό. Υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Πρέπει να συζητηθεί το θέμα. Η εισήγηση της υπηρεσίας είναι "ναι" στην επέκταση».

Ο αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας Χρήστος Μουστρούχος, δείχνοντας να συναινεί με βαριά καρδιά στην αναβολή, είπε ότι «θα περιμένουμε, ελπίζοντας να δοθεί λύση».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καλαμάτας Παναγιώτης Γιαννακόπουλος μίλησε για «υπεράριθμα ταξί, είναι 200 στην πόλη» και είπε πως βιώνουν δύσκολες καταστάσεις: «Εχουμε προσφορά τις ραδιοκλήσεις και ανοίξαμε την περιμετρική ζώνη μέχρι τη διασταύρωση Ασπροχώματος». Ξεκαθάρισε την αντίδραση των ταξιτζήδων με την απειλή ότι «αν γίνει κάτι τέτοιο, θα παραδώσουμε τα κλειδιά». Και κατέληξε: «Δε μας χωράνε οι πιάτσες. Με 3,40 ευρώ πάμε από την Υπαπαντή ως το "Φλοίσβο"».

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για τη συνεδρίαση αναφέρεται ότι «ανεβλήθη, για την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί με κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων (Τροχαία, Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ κ.λπ.)».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER