Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 18:33

Energa και Hellas Power "φέσωσαν" το Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Energa και Hellas Power "φέσωσαν" το Δήμο Μεσσήνης

Πληρεξούσιο δικηγόρο διόρισε ο Δήμος Μεσσήνης για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Η δίκη ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή 16 του μήνα στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, και ο Δήμος Μεσσήνης διεκδικεί 25.743 ευρώ, τα οποία πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας Energa και Hellas Power δεν του απέδωσαν.
Τον δήμο θα εκπροσωπήσει στο δικαστήριο ο δικηγόρος Αθηνών ποινικολόγος Ανδρέας Παπαρρηγόπουλος, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακουργηματική υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το ποσό που οφείλουν στο Δήμο Μεσσήνης προέρχεται από το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και ΤΑΠ που δεν απέδωσαν οι πάροχοι όπως όφειλαν.
Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια", η παράσταση πολιτικής αγωγής του δήμου κρίνεται αναγκαία για την διεκδίκηση αποζημίωσης «λόγω ηθικής βλάβης του και λόγω του κλονισμού της πίστης και του κύρους του». Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι ο δήμος θα επιφυλαχθεί «για την περαιτέρω αποκατάσταση και ανόρθωση της προκληθείσας περιουσιακής του ζημιάς και θα επιδιώξει μέρος ή και το σύνολο των οφειλομένων ποσών, από τα ποσά που έχουν δεσμευτεί με διατάξεις της Αρχής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER