Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 08:27

Γήπεδο ξυλορακέτας χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Γράφτηκε από την
Γήπεδο ξυλορακέτας χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Γήπεδο ξυλορακέτας προσωρινού χαρακτήρα φτιάχνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, στο χώρο της παραλίας ανατολικά από τον ΝΟΚ - όμως αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου δε γνώριζαν χθες το παραμικρό για το έργο.

Το γεγονός ότι στη δημοτική αρχή ο ένας δεν γνωρίζει τι κάνει ο άλλος το επεσήμαναν και περίοικοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες που ξεκίνησαν χθες. Βλέποντας ένα μηχάνημα να σκάβει στην παραλία και να δημιουργεί εικόνα καταστροφής, επικοινώνησαν με αντιδημάρχους και με την Τεχνική Υπηρεσία για να μάθουν ποιος και τι είδους παρέμβαση κάνει, αλλά δεν πήραν απάντηση, καθώς κανείς δεν ήξερε να τους ενημερώσει.
Οπως είπε αργότερα στην "Ε" ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, πρόκειται για «προσωρινό γήπεδο ξυλορακέτας, για το οποίο υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου». Και εμμέσως επιβεβαίωσε ότι στελέχη της δημοτικής αρχής μπορεί να μην το γνώριζαν, γιατί το θέμα δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο - δεν όφειλε να περάσει, όπως ανέφερε. Μας είπε ακόμη ότι σκάβεται η άμμος για να καθαριστεί και να κοσκινιστεί, και ανέφερε ότι δεν θα πέσει τσιμέντο, αλλά θα τοποθετηθούν 8 ξύλινα δοκάρια, στα οποία θα στηρίζεται το δίχτυ για να μη φεύγουν τα μπαλάκια εκτός του γηπέδου. Οι διαστάσεις του θα είναι 25 μέτρα Χ 16 μέτρα.
«Θα παίζουν ρακέτες χωρίς να ενοχλούν τους λουόμενους στην παραλία. Και εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται τουρνουά και να έρχεται πολύς κόσμος», είπε ο Χ. Βγενής. Υποστήριξε επίσης ότι ένα τέτοιο γήπεδο προβλεπόταν στο έργο ανάπλασης του χερσαίας ζώνης του προλιμένα, που τελικά δεν πέρασε.
Μαζί του βρίσκονταν και μέλη του τοπικού Συλλόγου Ξυλορακέτας, που είπαν ότι «με το χώρο αυτό δε θα ενοχλούμε τον κόσμο» και ότι «θα μπορούν να φιλοξενηθούν πανελλαδικά τουρνουά με κόσμο, όπως είχε γίνει στην Κυπαρισσία όπου είχαν συγκεντρωθεί 4.000 άτομα». Επίσης σημείωσαν ότι έχουν δοθεί εγκρίσεις από ΥΕΝ και ΓΕΝ για τη δημιουργία του γηπέδου.
Γ.Σ.


NEWSLETTER