Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 08:10

Την άνοιξη η μετακόμιση στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Την άνοιξη η μετακόμιση στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας

Μέσα στην άνοιξη θα γίνει η μεταφορά στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, στο παλιό Νοσοκομείο της πόλης που μετασκευάζεται.

Αυτό επεσήμανε χθες, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Π. Νίκας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το έργο που έχει φθάσει κοντά στην ολοκλήρωσή του. «Κερδίσαμε ένα στοίχημα σε συνθήκες κρίσης», παρατήρησε χαρακτηριστικά. Ενημέρωσε ότι ήδη μεταφέρεται επίπλωση και ανέφερε πως χρειάζεται χρόνο η μεταφορά.

Αυτή την περίοδο γίνονται εκσκαφές για την ανόρυξη των φρεάτων γεωθερμίας, στο χώρο νότια του κτηρίου. Ο δήμαρχος ανέφερε πως η γεωθερμία, με λάστιχα στα οποία θα κυκλοφορεί νερό για την απαγωγή της θερμότητας, θα αξιοποιηθεί για το δροσισμό και τη θέρμανση του κτηρίου. Για το σκοπό αυτό θα ανοιχθούν 50 πηγάδια. «Είναι το μοναδικό έργο σε δημόσιο κτήριο στην Πελοπόννησο, όπου θα αξιοποιηθεί η γεωθερμία, με σημαντικά οφέλη από πλευράς εξοικονόμησης πόρων», είπε ο κ. Νίκας.

Επίσης, ενημέρωσε ότι εξωτερικά, στη βορειοανατολική πλευρά έχει φτιαχθεί ένα μικρό αμφιθέατρο κι επανέλαβε πως στο ισόγειο δημιουργείται χώρος συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα χωρά πάνω από 120 άτομα και θα χρησιμοποιείται για τις συζητήσεις του τεχνικού προγράμματος, του προϋπολογισμού και θεμάτων μείζονος σημασίας.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του που διέσωσαν το συγκεκριμένο κτήριο, το οποίο «βρίσκεται στο καλύτερο οικόπεδο της Καλαμάτας και έχει αρχιτεκτονική«, αλλά και γιατί το έργο του νέου Δημαρχείου χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς ο δήμος να βάλει ούτε ευρώ.

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER