Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 12:02

Προς ανακατασκευή η γέφυρα του Νέδοντα στην Ιατροπούλου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Προς ανακατασκευή η γέφυρα του Νέδοντα στην Ιατροπούλου

Σε ανακατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα στο ύψος της οδού Ιατροπούλου θα προχωρήσει η ΔΕΥΑΚ - με σκοπό να εξομαλυνθεί η ροή και να αυξηθεί ο όγκος του νερού που θα μπορεί να περνά απ' το συγκεκριμένο σημείο. Οπως τόνισε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μένης Τσαούσης μιλώντας στην “Ε”, το μεσόβαθρο της υφιστάμενης γέφυρας εμποδίζει τη ροή του νερού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα με την παροχετευτικότητα.

Η επιχείρηση καλεί μηχανικούς - μελετητές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 2 μ.μ. Η γέφυρα που θα κατασκευαστεί θα έχει μήκος (καθαρό άνοιγμα) 14,20 μέτρα και πλάτος 10,10 μέτρα, ενώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών από την ημέρα ανάθεσης του έργου.

Η ΔΕΥΑΚ σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας εξετάζει ήδη λύσεις με σκοπό την παράκαμψη της κυκλοφορίας, αφού όπως είναι λογικό το σημείο αυτό θα κλείσει για περίπου 1 μήνα. Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στη συνολική παρέμβαση σε όλο το μήκος της κοίτης του Νέδοντα, το οποίο σχεδιάζεται εδώ και αρκετό καιρό.

 

Δ.Πλ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER