Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 19:22

Ορκίστηκαν Τσώνης και νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ορκίστηκαν Τσώνης και νέο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης (βίντεο)

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία πολλών δημοτών ορκίστηκαν σήμερα το απόγευμα από το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη σύνθεση που προέκυψε μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.Στο λόγο του ο κ. Τσώνης εμφανίστηκε ενωτικός δηλώνοντας ότι θα είναι δήμαρχος όλων των πολιτών, σημειώνοντας ότι "οι πανηγυρισμοί της εκλογικής μας νίκης τελειώνουν σήμερα".

Αναλυτικα:

"Σήμερα αναλαμβάνουμε την ευθύνη της άσκησης των καθηκόντων μας στο Δήμο Μεσσήνης, για την επόμενη πενταετία.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Έχουμε συναίσθηση των βαρών που επωμιζόμαστε. Η χώρα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Η πολιτική κατάσταση είναι ρευστή. Τα προβλήματα διαβίωσης των λαϊκών στρωμάτων είναι μεγάλα και σε πολλές περιπτώσεις αξεπέραστα.

Η ανεργία, κυρίως των νέων, βρίσκεται σε ποσοστά τέτοια που δημιουργούνται προβλήματα ανασφάλειας για το παρόν και αβεβαιότητας για το μέλλον.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει πολλές αρμοδιότητες, αλλά ελλιπείς πόρους ύστερα από τις περικοπές που έχουν γίνει στις κρατικές επιχορηγήσεις τα τελευταία χρόνια.

Όμως παρόλα αυτά, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μεταμορφώσουμε το Δήμο Μεσσήνης και να βελτιώσουμε την καθημερινή ζωή των συνδημοτών μας.

Οι πανηγυρισμοί της εκλογικής μας νίκης τελειώνουν σήμερα. Από αύριο αρχίζει σκληρή, επίμονη μεθοδική και συστηματική δουλειά από όλους μας.

Από τον Δήμαρχο, από τους αιρετούς, από τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Στην προσπάθειά μας αυτή, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε και θα αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Τα μοναδικής ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα όπως είναι το λάδι και οι βρώσιμες  ελιές, οι πεντακάθαρες αμμώδης παραλίες, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί μας χώροι με προεξάρχοντα την Αρχαία Μεσσήνη, η γνειτίαση με το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Καλαμάτας  και ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Μεσσήνη με την Αθήνα είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε για την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Θα λειτουργήσουμε με διαφάνεια, με αξιοκρατία, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Σε συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες θα προστατεύουμε το περιβάλλον, θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα παραβατικότητας και θα προσπαθήσουμε να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Φιλοδοξία μας  είναι να λύνουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τα προβλήματα καθημερινότητας και να σχεδιάσουμε το μέλλον του Δήμου μας όπως του αξίζει.

Ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν είμαστε η επιλογή τους.

Θέλω να τονίσω ότι νικητής είναι ο λαός του Δήμου Μεσσήνης.

Δίνουμε την διαβεβαίωση ότι θα είμαστε η Δημοτική Αρχή όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων του Δήμου Μεσσήνης. Η νέα Δημοτική Αρχή, χωρίς αποκλεισμούς, ενωτικά, με νέες αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ενδιαφέρεται, θα συμμετέχει, θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα  του Δήμου.

Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια, να δουλέψουμε σκληρά, μεθοδικά, συλλογικά και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες του Δήμου μας ώστε να τον κάνουμε ανθρώπινο, αξιοζήλευτο και δημιουργικό.

Και αυτό θα είναι έργο όλων μας, γιατί κοινή θα είναι και η προσπάθειά μας. Στην προσπάθειά μας αυτή θέλουμε του συνδημότες μας αρωγούς και συμπαραστάτες.

Μαζί θα τα καταφέρουμε, να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Μεσσήνης. να τον οδηγήσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, να πετύχουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στους κατοίκους, να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σας ευχαριστώ".

Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, καθώς και υποψήφιοι βουλευτές διαφόρων κομμάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER