Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 22:49

Εθελοντές για το Γραφείο Υποψηφιότητας “Kalamata:21”

Γράφτηκε από την
Εθελοντές για το Γραφείο Υποψηφιότητας “Kalamata:21”

 

Τη λίστα για τους εθελοντές ανοίγει για 2η φορά το Γραφείο Υποψηφιότητας “Kalamata:21” και καλεί όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021. Η υποβολή των αιτήσεων για το 2ο κύκλο είναι ανοιχτή μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου.  

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κάθε εθελοντής καλείται να βοηθήσει: στην υλοποίηση της καμπάνιας επικοινωνίας (διανομή υλικού, στελέχωση ενημερωτικών περιπτέρων κ.α.), στην έρευνα για την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης (διανομή ερωτηματολογίων, διεξαγωγή συνεντεύξεων κ.α.), στην οργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων και δράσεων του Γραφείου Υποψηφιότητας (υποδοχή, γραμματεία, ταξιθεσία, προετοιμασία χώρου κ.α.)

Μετά την εγγραφή θα ακολουθήσει συνάντηση και συνέντευξη προκειμένου να γίνει μία πρώτη γνωριμία, να αναλυθεί περαιτέρω ο τρόπος συμβολής του καθενός, καθώς και να συζητηθούν οι προσδοκίες των ίδιων των εθελοντών από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Τέλος, θα γίνει και η επιλογή των συντονιστών των εθελοντών, ατόμων δηλαδή που θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο και υποχρεώσεις εντός του σώματος. 

Για τη συμμετοχή στο σώμα των εθελοντών δεν απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε φύλο, ηλικία ή εθνικότητα. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν με τους παρακάτω τρόπους: με τη συμπλήρωση φόρμας στην ιστοσελίδα: www.kalamata21.euμε τη συμπλήρωση αίτησης στο Γραφείο Υποψηφιότητας (στην οδό Αριστομένους 33, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας).

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν με άλλους τρόπους την υποψηφιότητα, όπως με την ανάπτυξη ιδεών ή με τη συνεισφορά εξειδικευμένων γνώσεων, θα ακολουθήσει σύντομα πρόσκληση για συμμετοχή στις Θεματικές Ομάδες Εργασίας στα πλαίσια της διαδικασίας Πολιτιστικού Σχεδιασμού για τη δημιουργία δεκαετούς Πολιτιστικής Στρατηγικής για την Καλαμάτα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 27211 - 81030 (9 - 2 μ.μ.) και στο e-mail: info@kalamata21.eu. 


NEWSLETTER