Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 14:24

Εργασίες στη Βασ. Γεωργίου για να γίνει διπλής κατεύθυνσης

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εργασίες στη Βασ. Γεωργίου για να γίνει διπλής κατεύθυνσης

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν οι εργασίες για την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών και της Ακρίτα από τη Βασ. Γεωργίου έως τη Βασ. Ολγας. Με την ίδια εργολαβία πρόκειται να βελτιωθεί η κυκλοφορία στην Αρτέμιδος στο φανάρι του παλιού ΚΤΕΛ, στην Eurobank.

 

Στην προχθεσινή επαναληπτική δημοπρασία που έγινε στο Δήμο Καλαμάτας για τη συντήρηση - ασφαλτόστρωση δρόμων (Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος), προϋπολογισμού 163.639,89 ευρώ, η οποία αφορά τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία "Ανέλιξη Ο.Ε." με έκπτωση 5,03%.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, σ’ ό,τι αφορά την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου προβλέπεται: Να κλείσει η νησίδα στην Αριστοδήμου. Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών. Να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των κρασπέδων. Να τοποθετηθούν ιστοί σηματοδότησης στη νησίδα σε όποιες διασταυρώσεις είναι σηματοδοτούμενες. Να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου, αλλά και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών - Βασ. Ολγας). Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου και Ακρίτα - Βασ. Ολγας. Να απαγορευτεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου από την Αριστομένους έως τη Φαρών. Να απαγορευτεί η στάθμευση στην Ακρίτα από τη Βασ. Γεωργίου έως τη Βασ. Ολγας.

Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, δε θα πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του τμήματος αυτού θα διερευνηθεί μεταγενέστερα.

Οσον αφορά την Αρτέμιδος στο παλιό ΚΤΕΛ, προβλέπεται αναδιάταξη της νησίδας στο τμήμα από την οδό Αγίου Γεωργίου έως τη Μεσσήνης, όπου δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή και υπάρχουν καθυστερήσεις. Η κάθοδος αναμένεται να έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας: για αριστερή στροφή, μία ευθεία κίνηση και δεξιά στροφή. Ετσι θα μειωθεί το πλάτος της νησίδας και θα ξεριζωθούν οι ευκάλυπτοι.

 

Γ.Σ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER