Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011 11:04

Σαμαράς και Καφαντάρης συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Γράφτηκε από την
Σαμαράς και Καφαντάρης συζήτησαν για τα έργα του Δήμου Πύλου-Νέστορος

 

Με το συνδημότη πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες των έργων που έχουν τεθεί. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι αντιδήμαρχοι Τάκης Δαρσακλής και Τάκης Καρβέλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το δήμο, ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Σαμαρά για:

α) Το έργο κατασκευής του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και του δρόμου Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Συζητήθηκε η πορεία της μελέτης που εκπονείται από τη Διεύθυνση Μελετών Εργων Οδοποιίας του υπουργείου Υποδομών για την ταχύτερη προώθηση του έργου. β) Τα θέματα σχολικής στέγης (κατασκευή Γυμνασίου - Λυκείου Κορώνης, Παιδικός Σταθμός Πύλου, επέκταση Γυμνασίου - Λυκείου Πύλου, κατασκευή Νηπιαγωγείου Βλαχόπουλου, κλειστό γυμναστήριο στο προαύλιο του Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας κ.α.) και εκπαίδευσης που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή του "Καλλικράτη". γ) Το ζήτημα της εκτέλεσης αθλητικών έργων, όπως τα γήπεδα Κορώνης, Καλλιθέας, Σουληναρίου κ.λπ. δ) Τα έργα βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης της Κορώνης, της Πύλου κ.λπ. ε) Τα θέματα ανάπλασης που είναι αναγκαία σε διάφορες περιοχές του δήμου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ, όπως η αντικατάσταση του στεγάστρου του ανακτόρου του Νέστορα, η αποκατάσταση του αλληλοδιδακτικού Καποδιστριακού Σχολείου Μεθώνης, η ανάπλαση του υδραγωγείου της Πύλου και άλλα αναπτυξιακά έργα που σχετίζονται με τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πλήρη στήριξη και συμπαράστασή του στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής.

 


NEWSLETTER