Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 08:06

Τα απούλητα αγροτικά προϊόντα σε άπορες οικογένειες θέλει ο Δήμος Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τα απούλητα αγροτικά προϊόντα σε άπορες οικογένειες θέλει ο Δήμος Τριφυλίας

Το περίσσευμα της αγροτικής παραγωγής της Τριφυλίας ζητά από τους παραγωγούς και τους αγρότες το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, προκειμένου να το διαθέσει σε άπορες οικογένειές του που έχουν ανάγκη. Περίσσευμα που τις περισσότερες φορές πετιέται από τους ίδιους τους παραγωγούς και καταλήγει στα σκουπίδια, αφού δεν διατίθεται στην αγορά.

Μπορεί πλέον μέσω του δήμου να καταλήγει σε αυτούς που το έχουν ανάγκη και το χρειάζονται.
Οπως μάλιστα σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου αντιδημάρχου, οι παραγωγοί αυτό που έχουν να κάνουν είναι μόνο να ενημερώνουν το δήμο και από εκεί και πέρα θα τα αναλαμβάνει όλα αυτός.
Στόχος με αυτή την προσπάθεια είναι να επεκταθεί το δίκτυο βοήθειας, καθώς ήδη μέχρι τώρα διάφοροι επαγγελματίες και φορείς στηρίζουν τέτοιες δράσεις και σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίες την προηγούμενη χρονιά βοηθήθηκαν 700 άτομα με διάφορες προνοιακές υπηρεσίες.
Χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται «O Δήμος Τριφυλίας είναι ένας απέραντος κάμπος με μεγάλη και ποιοτικά εξαιρετική αγροτική παραγωγή.
Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής μένει ανεκμετάλλευτο, επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του χονδρεμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο 1,3 τόνοι τροφής καταλήγουν στα σκουπίδια, όταν 863 εκ. πολίτες υποφέρουν από ασιτία. Επειδή η χώρα μας δεν αποτελεί εξαίρεση, την ίδια στιγμή που σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τόνοι ποιοτικά εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας μένουν ανεκμετάλλευτοι.
Στο Δήμο Τριφυλίας, ανά δημοτική κοινότητα, έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός οικογενειών οι οποίες έχουν ανάγκη τη συμπαράσταση και βοήθειά μας, τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.
Αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες των καιρών και πιστεύοντας στην κοινωνική ευαισθησία των πολιτών - παραγωγών και καλλιεργητών, στόχος του Τμήματος Πρόνοιας του Δήμου μας είναι να γεφυρώσει την περισσευούμενη αγροτική παραγωγή με αυτούς που την έχουν ανάγκη εντός του δήμου μας, με τη συμβολή των καλλιεργητών, των παραγωγών, των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των Αγροτικών Συλλόγων.
Ακόμη και ένα τελάρο αγροτικών προϊόντων είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Ας αναπτύξουμε όλοι μαζί με τόλμη και γενναιοδωρία ένα καινοτόμο μοντέλο αξιοποίησης της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής, στα πλαίσια πανανθρώπινων αξιών όπως της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της αγάπης στους συνανθρώπους μας.
Τηλεφωνήστε μας αν και όταν προϊόντα σας δεν είναι εμπορεύσιμα, για να συνεννοηθούμε και να συντονίσουμε τη συγκέντρωση των προσφερόμενων προϊόντων ακόμη και αν είναι πολύ μικρή η ποσότητα. Η προσφορά σας θα είναι σημαντική ακόμη και αν βοηθήσει μόνο μία οικογένεια. Τα προϊόντα θα διατίθενται απ’ ευθείας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και φυσικά ως δωρητές θα έχετε το δικαίωμα, εφ’ όσον το επιθυμείτε, να συμμετέχετε στη διανομή.
Eμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί (συγκέντρωση, συσκευασία, μεταφορά κλπ), χωρίς καμία δική σας επιβάρυνση.
Ολοι μαζί μπορούμε καλύτερα, γιατί ο εθελοντισμός και η προσφορά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Στυλιανού Φωτεινή. Τηλ. επικοινωνίας: 27613 60034».

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER