Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 08:30

Οι πανάκριβες τουαλέτες της Αγοράς δεν επαρκούν!

Γράφτηκε από τον
Οι πανάκριβες τουαλέτες της Αγοράς δεν επαρκούν!

Οι τουαλέτες που ανακαινίστηκαν με κόστος 35.000 ευρώ και παραδίδονται σήμερα προς χρήση στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας δεν επαρκούν. Αρκετά και σοβαρά επίσης είναι τα ζητήματα που έχουν θέσει οι επαγγελματίες της Αγοράς στη διοίκηση της εταιρείας και στο δήμο, και για τα οποία περιμένουν ακόμα λύσεις.

Οπως μας ενημέρωσαν αρκετοί επαγγελματίες της ΚΑΚ, την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και επικαιροποίησαν όλα αυτά τα ζητήματα. «Εδώ και 2 μήνες τα έχουμε δώσει στη δημοτική αρχή και δεν έχει γίνει τίποτα», επεσήμανε χαρακτηριστικά επαγγελματίας και παρατήρησε πως «κάθε φορά που τους ενοχλούμε, κάνουν κάτι. Οπως τώρα με τις τουαλέτες, που είναι μια αναγκαία και χρήσιμη παρέμβαση».
Τα πιο σοβαρά θέματα που τονίστηκαν στη συνέλευση της περασμένης εβδομάδας είναι:
1) Να μειωθεί το ενοίκιο τουλάχιστον κατά 20%, ώστε η ΚΑΚ να είναι αρωγός στην προσπάθειά τους για επιβίωση την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επισημάνθηκε ότι στην Αγορά δεν έχει γίνει καμία μείωση όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, ενώ στο ΒΙΟΠΑ έχουν μειωθεί τα ενοίκια.
2) Το ζήτημα της στάθμευσης. Οι επαγγελματίες ζητούν «να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη στάθμευση των φορτηγών σε όλους τους χώρους της ΚΑΚ, τόσο στον τόπο που διενεργείται η λαϊκή αγορά όσο και πίσω στα καταστήματα χονδρικού εμπορίου, κυρίως τις μέρες της λαϊκής». Ζητούν επίσης, την «απελευθέρωση του χώρου στάθμευσης που έχουν παρανόμως καταλάβει τα υπεραστικά λεωφορεία». Και αναφέρουν πως «έτσι θα απελευθερωθούν επιπλέον θέσεις πάρκινγκ».
3) Η κατεδάφιση καταστημάτων και η διάνοιξη, ουσιαστικά, διαδρόμου εντός της Αγοράς. Οι επαγγελματίες της ΚΑΚ εκτιμούν ότι αυτό θα πετύχει «εάν καταφέρουμε να πείσουμε τους παραγωγούς να εισέλθουν εκεί». Αναφέρουν ότι αν ανακληθεί η παραχώρηση του χώρου του βόρειου πάρκινγκ για τη λαϊκή και οι παραγωγοί χρησιμοποιήσουν τον εσωτερικό διάδρομο, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία της Αγοράς και θα απελευθερωθούν 200 θέσεις στάθμευσης.
4) Αμεση παύση ή αναστολή εφαρμογής της μελέτης σκίασης του χώρου στάθμευσης. Προκρίνουν τη δημιουργία του εσωτερικού διαδρόμου και τη λειτουργία της λαϊκής σε αυτόν, και τα χρήματα της σκίασης να διοχετευθούν σε πιο άμεσες αναγκαιότητες.
5) Η διέλευση της αστικής γραμμής κατά μήκος της ΚΑΚ και μέχρι το τέλος της με πρόβλεψη για 3 στάσεις. Οι επαγγελματίες, όμως, διαφωνούν με τη μείωση του πλάτους της λωρίδας κυκλοφορίας μπροστά από την Αγορά, καθώς θα σημάνει την ταυτόχρονη κατάργηση 80 θέσεων στάθμευσης, Αντιπροτείνουν να μειωθεί κατά πλάτος ο χώρος στάθμευσης μπροστά από την ΚΑΚ κατά 1 μέτρο.
Επίσης, ζητούν: Καθιέρωση ωραρίου ανεφοδιασμού των καταστημάτων κατά τις ημέρες της λαϊκής. Καταγραφή και προγραμματισμό της σταδιακής συντήρησης όλου του κτηριακού συγκροτήματος. Δημιουργία ενός στρατηγικού πλάνου με σκοπό τη σωστή, σύγχρονη και στοχευμένη διαφήμιση και προβολή μέσω ΜΜΕ.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι επαγγελματίες της ΚΑΚ επικροτούν την απόφαση της διοίκησης για τη σύναψη σύμβασης με εταιρεία σεκιούριτι κι αναμένουν επίσης και κάμερες ασφαλείας.


Γ.Σ.


NEWSLETTER