Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 12:51

Ερώτηση Γόντικα για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Γράφτηκε από την

«Κάνετε ό,τι μπορείτε για να προχωρήσει ταχύτατα και με απόλυτη αδιαφάνεια η παράδοση της διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ» υποστηρίζει ο περιφερειακός σύμβουλος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας σε επερώτηση που απευθύνει στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, με αφορμή το αδιέξοδο που -για μία ακόμα φορά- έχει προκύψει με τα σκουπίδια της Τρίπολης.

Αναφέρει ειδικότερα, μεταξύ άλλων ο Ν. Γόντικας, προς ενίσχυση των λεγόμενών του:
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στις 16.1.2015 σας στέλνει η ΤΕΡΝΑ τα γραπτά της, την ίδια μέρα εκδίδετε πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που τρεις μέρες πριν τις εκλογές εγκρίνονται η σύμβαση ΣΔΙΤ, οι μέχρι τώρα ενέργειές σας και εξουσιοδοτείστε με προϋποθέσεις για να πέσουν οι τελευταίες υπογραφές. Ολα αυτά χωρίς να τεθούν στη διάθεση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορούν να διαμορφώσουν γνώμη».
Οπως επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος στον περιφερειάρχη «κάνετε ό,τι μπορείτε για τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ και δεν κάνετε τίποτα για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων που έχετε την ευθύνη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Τρίπολης και η παραπομπή σας σε δίκη για την κατάσταση στα Δίδυμα Ερμιονίδας».
Ταυτόχρονα, ερωτά τον Π. Τατούλη, «τι μέτρα παίρνει η Περιφέρεια για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος; Πού πηγαίνουν τα σκουπίδια της Πελοποννήσου αφού όλοι οι ΧΑΔΑ, με δική σας απόφαση, έχουν κλείσει; Γιατί φέρατε τρεις μέρες πριν τις εκλογές στην Οικονομική Επιτροπή και πήρατε αποφάσεις εν κρυπτώ; Θα δοθούν στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής όλα τα στοιχεία που αφορούν την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ, που πεισματικά και παράνομα αρνείστε ενάμιση χρόνο τώρα;»
Επιπλέον, ζητεί από τον περιφερειάρχη να εκφράσει τη θέση του «απέναντι στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, που πάρθηκε στις 14-01-2015, για την διαχείριση των απορριμμάτων, που ζητά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την κυβέρνηση να μην υπογραφεί η σύμβαση ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών».