Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 13:56

Ομιλία Μαρνέρη στην ανοιχτή συνάντηση - συζήτηση της Eνωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Χρησιμοποιώντας ακριβώς τα λόγια του Προέδρου σας κ. Μαρινάκου στο καλωσόρισμά του στην ιστοσελίδα σας λέμε για όλους μας:
Η Eνωσή σας ιδρύθηκε το 1996, ως επαγγελματικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα στην Τρίπολη και αρχικά είχε ως μέλη μια συστάδα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού.
Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η διαρκής συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα στο Νομό και η περιορισμένη δραστηριότητα στο δευτερογενή, προσέδωσαν στον τουρισμό και δη στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που αποτελούν τη «ναυαρχίδα» του, έναν ιδιαίτερα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική και αναπτυξιακή προοπτική του Τόπου.
Η Eνωσή σας σήμερα εκπροσωπεί το 40-50% των ξενοδοχειακών μονάδων και το 60-70% των ξενοδοχειακών κλινών του Νομού, ένα ισχυρό δυναμικό που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αναπτυξιακή πολιτική της ευρύτερης περιοχής.  Παράλληλα όμως σας δεσμεύει να στέκεστε με ιδιαίτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα τοπικά και τα ελληνικά Ξενοδοχεία.
Βασικοί στόχοι και δραστηριότητες της ΄Ενωσής σας, μεταξύ άλλων, είναι:
- Η προώθηση των αιτημάτων των μελών σας και η διαρκής πληροφόρηση και ενημέρωση.
- Η ενεργός συμμετοχή σας στη μελέτη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
- Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τα μέλη σας και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τις τάσεις της τουριστικής αγοράς και τη διαμόρφωση της τουριστικής ζήτησης στην περιοχή.
- Η εξοικείωση των μελών σας με τις νέες τεχνολογίες στον τουριστικό τομέα, με στόχο την διείσδυση σε νέες αγορές-στόχους.
- Η διαφοροποίηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος και η προώθησή του στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά.
- Η οργανωμένη προβολή και προώθηση των τουριστικών πόρων του Νομού, σε συνεργασία με τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
- Η μελέτη και η υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.
- Η επαγγελματική κατάρτιση και η περαιτέρω επιμόρφωση των μελών σας και των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού.
Η Eνωσή σας, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν από τους πλέον δυναμικούς φορείς ανάπτυξης και ενίσχυσης της τουριστικής επιχειρηματικότητας στην Αρκαδία και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, μέσω της ιστοσελίδας της, στοχεύει στη μετάδοση έγκυρων, πολύτιμων και επίκαιρων πληροφοριών από και προς τα μέλη της και παράλληλα στην πλήρη και επίκαιρη ενημέρωση των επισκεπτών για την περιοχή ως «Τουριστικό Προορισμό».
Φιλοδοξία σας είναι ο ιστότοπός σας, μέσω της διαρκούς ενημέρωσής του, να αποτελέσει ένα αναπόσπαστο κομμάτι μια ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσπάθειας για την Τουριστική Ανάπτυξη της Αρκαδίας.
Ανθρωποι του Τουρισμού της Αρκαδίας, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας σας καλωσορίζει στην Φιλόξενη Γη του, υποδεχόμενος δια του Δημάρχου του την ποιότητά σας με προσδοκία.
Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την ανοιχτή συνάντηση - συζήτηση που θα εξελιχθεί ενώπιόν μας στην αίθουσα αυτή, με στόχο την ανάδειξη – την καταγραφή – την προώθηση λύσεων στα θέματα που αφορούν τον κλάδο σας (σε τοπικό κυρίως επίπεδο) σε συνδυασμό με τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που εξελίσσονται.
Σας ευχαριστούμε λοιπόν που είστε σήμερα στον Τόπο μας – «Αξιόλογο Τουριστικό Προορισμό». Σας ευχαριστούμε που λειτουργείτε αποκεντρωμένα. Σας ευχαριστούμε που ήλθατε κοντά στους δικούς μας Ανθρώπους του Τουρισμού.

Γιάννης Η. Μαρνέρης
Δήμαρχος Ν.Κυνουρίας