Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 14:15

Σύσκεψη Παρ. Παρασκευόπουλου για συγχωνεύσεις σχολείων Γορτυνίας

Γράφτηκε από την

Ο συνδυασμός ΓΟΡΤΥΝΙΑ νέα εποχή, πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011, στις 5 μ.μ., ανοικτή σύσκεψη στη Δημητσάνα και καλεί  τους πολίτες και τους φορείς να συζητήσουν για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει σχολεία, αλλά, και γενικότερα, να συγχωνεύσει λειτουργίες δημόσιων  υπηρεσιών.
Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Συνδυασμού, δημοτικός σύμβουλος δήμου Γορτυνίας Παρασκευάς Παρασκεύοπουλος, τονίζει: «Για τη Γορτυνία, η εφαρμογή ενός σχεδίου  Καλλικράτης, για τα σχολεία και τις  υπηρεσίες, είναι η τέλεια συνταγή για την πλήρη ερημοποίησή της. Κανείς δεν είναι αντίθετος στο συμμάζεμα του σπάταλου και φαύλου κράτους, αλλά, αυτό, δεν έχει να κάνει  με μια δυσπρόσιτη ορεινή και ξεχασμένη περιοχή, όπως είναι η Γορτυνία, όπου ελάχιστη προϋπόθεση για να αποτραπεί η πλήρης ερημοποίησης – εγκατάλειψή της,  είναι η στοιχειώδης παρουσία των υπηρεσιών.
Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει ψύχραιμες και σχεδιασμένες ενέργειες, μακριά από λαϊκισμούς, με θέσεις και επιχειρήματα που θα στηρίζουν τις διεκδικήσεις μας για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της  Γορτυνίας. Οι τοπικές κοινωνίες, οι παγγορτυνιακοί φορείς, ο δήμος και η περιφέρεια Πελοποννήσου, όλοι μαζί, πρέπει να συγκλίνουν σε μεγάλες και σοβαρές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες».

Από το συνδυασμό "Γορτυνία νέα εποχή"


NEWSLETTER