Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 08:08

Αποβολή καταπατητών για να κατασκευαστεί ο κόμβος στη διασταύρωση του "Φωτεινή"

Γράφτηκε από την
Αποβολή καταπατητών για να κατασκευαστεί ο κόμβος στη διασταύρωση του "Φωτεινή"

Τη διοικητική αποβολή ατόμων που φέρονται να έχουν καταπατήσει εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί από το 1961, στο δρόμο από το "Φιλοξένια" έως τη "Φωτεινή", ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας.
Πρώτη ενέργεια σε αυτή τη διαδικασία είναι η ειδοποίηση ατόμων για ενημέρωση και για υποβολή ενστάσεων.

Στη συνέχεια το θέμα θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, «ο Δήμος Καλαμάτας προσφεύγει όχι μόνο για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την απόκτηση των απαλλοτριωθεισών εκτάσεων, αλλά και για τη δημιουργία κόμβου στη συμβολή των δρόμων Ναυαρίνου και Μάνης ("Φωτεινή"), όπου υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά τους θερινούς μήνες».
Σχετικά, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο, όπου αναφέρεται πως ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους παρόδιους ιδιοκτήτες της δημοτικής οδού Ναυαρίνου, στο τμήμα από το ξενοδοχείο "Φιλοξένια" έως την συμβολή με την επαρχιακή οδό Καλαμάτας - Αρεόπολης, όπως προσέλθουν στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας (Διεύθυνση: Ψαρών 15, 1ος όροφος, γραφείο 126), προκειμένου να ενημερωθούν επί του τοπογραφικού διαγράμματος εφαρμογής της συντελεσμένης απαλλοτρίωσης με το ΦΕΚ 48/13-5-1961 και να υποβάλουν τις τυχόν ενστάσεις τους.
Η ενημέρωση θα γίνει τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και για χρονικό διάστημα 15 ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης στον Τύπο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η διαδικασία των διοικητικών αποβολών θα συνεχιστεί όσον αφορά καταπατητές δημοτικών εκτάσεων στην οδό Πλαστήρα (Δυτική Παραλία)».


NEWSLETTER