Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 16:02

Αναβλήθηκε πάλι η επέκταση του αστικού ως το Νοσοκομείο

Γράφτηκε από τον
Αναβλήθηκε πάλι η επέκταση του αστικού ως το Νοσοκομείο

Αναβλήθηκε ξανά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας -παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου- η συζήτηση για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο, στα όρια Αντικάλαμου - Σπερχογείας.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η ορισθείσα για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής, με σημαντικότερο θέμα το συγκεκριμένο, ματαιώνεται.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση - πρόσκληση προς τα μέλη της Επιτροπής, «για την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η υπ΄ αριθμ. 2/2015 συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς επίσης και για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αυτής, θα ακολουθήσει νέα πρόσκληση, η οποία θα σας επιδοθεί σύμφωνα με το νόμο».

Το θέμα είχε αναβληθεί στην Επιτροπή για πρώτη φορά στις 13 Ιανουαρίου, με τη δικαιολογία ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαβούλευση. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε τότε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας. Στη συζήτηση που είχε γίνει, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν τονίσει ότι στο θέμα της επέκτασης υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, ενώ είχαν επικρίνει την αναβολή, γιατί το θέμα συζητείται χρόνια και πλέον έχει ωριμάσει, όπως τόνιζαν. 

Κατά της επέκτασης είχαν ταχθεί ρητά οι ιδιοκτήτες ταξί, απειλώντας ότι «θα παραδώσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους». Με την επέκταση είχε συμφωνήσει το Αστικό ΚΤΕΛ.

Για να διασκεδάσει τότε τις εντυπώσεις από την αναβολή, ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε δηλώσει μια μέρα μετά ότι «το θέμα της επέκτασης θα έλθει οπωσδήποτε σε συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (μετά την αυριανή της 15ης Ιανουαρίου), που θα πραγματοποιηθεί μέχρι 10 Φεβρουαρίου». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «σ’ αυτό το διάστημα θα υπάρξει εξαντλητικός διάλογος με όλες τις πλευρές».

Γ.Σ.


NEWSLETTER