Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 14:38

Ακρογιάλι Αβίας: 8η παράταση για το έργο προστασίας της ακτής

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ακρογιάλι Αβίας: 8η παράταση για το έργο προστασίας της ακτής

Νέα παράταση έως τις 31 Μαρτίου, η 8η!!! μέχρι τώρα, δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου παράκτιας προστασίας στο Ακρογιάλι Αβίας, προϋπολογισμού 4.850.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αιτιολογία της παράτασης που παρουσιάζει η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας «έχει εγκριθεί ο 4ος Α.Π.Ε., ο οποίος περιλαμβάνει και εκτέλεση εργασιών τεχνητής προσάμμωσης, απαραίτητων για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της εργολαβίας. Παράλληλα αναφέρουμε ότι στον ανωτέρω 4ο Α.Π.Ε. περιλαμβάνεται και τακτοποίηση των ποσοτήτων των εργασιών της αρχικής σύμβασης, καθώς και απορρόφηση μέρους του κονδυλίου των απρόβλεπτων για εργασίες. Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών, η υπηρεσία μας έχει ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου την έγκριση της

απόληψης της ποσότητας αμμοκροκάλης που απαιτείται, από τον παρακείμενο χείμαρρο Σάνταβα, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Επιπλέον βρίσκεται σε εκκρεμότητα η έγκριση της 1ης

Σ.Σ.Ε., ποσού 210.000 ευρώ, που περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης της τεχνητής προσάμμωσης στο σύνολο της ακτογραμμής όπου έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις με το έργο, οι οποίες έχουν κριθεί απαραίτητες με το 14320/26-2-2014 πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών».

Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοπρασία του έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έγινε στις 14-02-2012, η σύμβαση υπογράφηκε στις 24-05-2012 και η προθεσμία του έργου ήταν 18 μήνες, έληγε δηλαδή στις 24-11-2013!!!

Γ.Σ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER