Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 14:23

Κατά της κατάργησης σχολείων ο Δήμος Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Συνάντηση μεταξύ Δήμου Ευρώτα και συλλόγων - φορέων - εκπροσώπων της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Κατάστημα Σκάλας.
Αφορμή για την ανωτέρω σύγκληση, στάθηκε η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, σχετικά με την κατάργηση – συγχώνευση σχολείων και στο Δήμο Ευρώτα.
Ειδικότερα, λόγος έγινε για την παύση λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας και τη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Δημητρίου και Απιδέας με αυτό των Νιάτων. Η συζήτηση συνεχίστηκε στο ίδιο μήκος κύματος, αναφορικά με τα σχολεία Μυρτιάς και Έλους, τα οποία παύουν να λειτουργούν και συγχωνεύονται ακολούθως με το Δημοτικό Σχολείο Βλαχιώτη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία του Εσπερινού Γυμνασίου Σκάλας, η  οποία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κατάργηση του σχολείου.
Η εν λόγω σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν οι πέντε αντιδήμαρχοι κκ. Η. Παναγιωτακάκος, Δ. Διαμαντάκος, Ι. Πλατανίτης, Π. Παυλάκης και Ν. Χρήστου – Μιχαλούτσου, καθώς επίσης,  δημοτικοί σύμβουλοι κι εκπαιδευτικοί Α/Βάθμιας εκπαίδευσης.
Άπαντες συμφώνησαν, ως προς τον καθορισμό των άμεσων και απαραίτητων ενεργειών, με σκοπό να αποτραπεί η κατάργηση των σχολείων, ενώ παράλληλα προτάθηκε ο συντονισμός ενεργειών και από πλευράς ΤΕΔΚ Λακωνίας (σύγκληση των πέντε δήμων), με τη συμμετοχή των βουλευτών του νομού.  
Η εκπαιδευτική πολιτική για ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση στο Δήμο Ευρώτα, συνιστά ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Πάνω σε αυτή τη βάση κινούμαστε κι εδώ θα εξαντλήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας παρέχει ο νόμος, με σκοπό την παραμονή των σχολείων στις έδρες τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα


NEWSLETTER