Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 19:29

Ικανοποίηση Κατσίβελα για τα 600.000 ευρώ για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από τον
Ικανοποίηση Κατσίβελα για τα 600.000 ευρώ για τα σκουπίδια

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας για την χρηματοδότηση του δήμου με 600.000 ευρώ (όπως και άλλων δήμων) για τη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων του δήμου.

 

Με τη χρηματοδότηση αυτή φαίνεται ότι βούληση και της νέας κυβέρνησης είναι να υπάρξει διαχείριση από τους δήμους. Ετσι φαίνεται να προχωρά η όλη διαδικασία υλοποίησης του σχεδιασμού. Σε ό,τι αφορά το Δήμο Τριφυλίας είναι το σταδιακό κλείσιμο των υπαρχόντων ΧΑΔΑ, που εν μέρει μέχρι τώρα είχε παγώσει, αλλά και η αξιολόγηση των έξι χώρων που είχαν αποφασιστεί και προκριθεί για αξιολόγηση που και αυτό φαίνεται να έχει μείνει πίσω.

Ωστόσο μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης, που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων από τους δήμους, η οποία έχει βαφτιστεί ως προσωρινή.

Αναφερόμενος στην έγκριση της χρηματοδότησης ο κ. Κατσίβελας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί εγκρίθηκε το κεφάλαιο που είχαμε ζητήσει από την κυβέρνηση για την δημιουργία της μονάδος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Οπως έχω πει και σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαν παρθεί οι αποφάσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση και χαίρομαι που και η νέα κυβέρνηση υλοποίησε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί. Ετσι νομίζω ότι ο δήμος μας αποκτά την οικονομική επάρκεια ώστε να προχωρήσει στην δημιουργία της μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER