Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 14:11

Τέλη Φεβρουαρίου θα καθαρίσει η Τρίπολη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ν. Τότση

Γράφτηκε από την
Τέλη Φεβρουαρίου θα καθαρίσει η Τρίπολη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ν. Τότση

Περί τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να καθαρίσει η Τρίπολη από τα σκουπίδια, όπως διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Νίκος Τότσης, σε σύσκεψη φορέων και πολιτών, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

 

Ο κ. Τότσης ανέφερε ότι έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει το σημείο προσωρινής εναπόθεσή τους, προσθέτοντας ότι υπάρχουν χώροι που εξετάζονται από τη δημοτική Αρχή αναφορικά με την καταλληλότητά τους, για να οδηγηθούν τα σκουπίδια.

Στο μεταξύ, σε τρεις ημέρες συμπληρώνεται ένας μήνας, αφότου η Τρίπολη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν έχει ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων γιατί δεν υπάρχει νόμιμος χώρος να διατεθούν. Τα σκουπίδια βρίσκονται επί δύο μήνες στους δρόμους της πόλης, σχηματίζουν τεράστιους λόφους και σε κάποια σημεία, κυριολεκτικά, έχουν δημιουργηθεί μικρές χωματερές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας κάλεσε την αρμόδια διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ και έως αύριο, Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, θα επισκεφθεί την Τρίπολη επιθεωρητής Υγείας, προκειμένου να καταγράψει την υφισταμένη κατάσταση και να διαπιστώσει τις συνέπειες αναφορικά με την επιβάρυνση των ρύπων στην υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER