Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 21:14

Ολα έτοιμα για το έργο στη Βασ. Γεωργίου

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για το έργο στη Βασ. Γεωργίου

Το επόμενο διάστημα μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου, από την Αριστομένους μέχρι τη Φαρών και της Ακρίτα, από τη Βασ. Γεωργίου έως τη Βασ. Ολγας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα της επαναληπτικής δημοπρασίας για τη συντήρηση - ασφαλτόστρωση δρόμων (Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος), προϋπολογισμού 163.639,89 ευρώ. Προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί η εταιρεία "Ανέλιξη Ο.Ε." με έκπτωση 5,03%.

Η εργολαβία αυτή πέρα από την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου, αφορά εργασίες για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην Αρτέμιδος, στο φανάρι του παλιού ΚΤΕΛ στη Eurobank.

Στη συγκεκριμένη εργολαβία για την αμφιδρόμηση της Βασ. Γεωργίου προβλέπεται: Να κλείσει η νησίδα στην Αριστοδήμου. Να επεκταθεί η νησίδα της Βασ. Γεωργίου από την Ασκληπιού μέχρι τη Φαρών. Να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης των κρασπέδων. Να τοποθετηθούν ιστοί σηματοδότησης στη νησίδα σε όποιες διασταυρώσεις είναι σηματοδοτούμενες. Να τροποποιηθούν τα προγράμματα σηματοδότησης στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου, Φαρών - Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα - Βασ. Γεωργίου, αλλά και σε όσες διασταυρώσεις υπάρχει συντονισμός με αυτές (π.χ. Φαρών - Βασ. Ολγας). Να αλλάξει η προτεραιότητα στις διασταυρώσεις Αριστομένους - Βασ. Γεωργίου και Ακρίτα - Βασ. Ολγας. Να απαγορευτεί η στάθμευση στη νότια πλευρά της νησίδας της Βασ. Γεωργίου από την Αριστομένους έως τη Φαρών. Να απαγορευτεί η στάθμευση στην Ακρίτα από τη Βασ. Γεωργίου έως τη Βασ. Ολγας.

Στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης, δε θα πεζοδρομηθεί ο ανατολικός κλάδος της οδού Ασκληπιού. Η αναγκαιότητα πεζοδρόμησης του τμήματος αυτού θα διερευνηθεί μεταγενέστερα.

Οσον αφορά την Αρτέμιδος στο παλιό ΚΤΕΛ, προβλέπεται αναδιάταξη της νησίδας στο τμήμα από την οδό Αγίου Γεωργίου έως τη Μεσσήνης, όπου δημιουργούνται ουρές αναμονής για αριστερή στροφή και υπάρχουν καθυστερήσεις. Η κάθοδος αναμένεται να έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας: για αριστερή στροφή, μία ευθεία κίνηση και δεξιά στροφή. Ετσι θα μειωθεί το πλάτος της νησίδας και θα ξεριζωθούν οι ευκάλυπτοι.

Γ.Σ.

 


NEWSLETTER