Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 08:45

Ξεκινά σήμερα το Καρναβάλι στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ξεκινά σήμερα το Καρναβάλι στη Μεσσήνη

Σήμερα στις 11 το πρωί ξεκινά το 155ο Καρναβάλι Μεσσήνης, με το άρμα του Μπεκρή να περιδιαβαίνει στις γειτονιές της πόλης και κατάληξη στην κεντρική πλατεία με τσίκνισμα, κρασάκι και χορούς.

Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνη είπε μεταξύ άλλων ότι για τη νέα δημοτική αρχή το καρναβάλι θα πρέπει να γυρίσει πίσω στα παραδοσιακά του δρώμενα. Ετσι μαζί με τους συνεργάτες του αποφάσισαν ότι έπρεπε να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία. Ακουσαν λοιπόν τον κόσμο, τους συλλόγους, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους στις γειτονιές και αποφάσισαν την ανασύσταση του καρναβαλικού κομιτάτου, για το οποίο μίλησε πιο αναλυτικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Γεωργακόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχε ο αντιδήμαρχος αποφάσισε μαζί με το κομιτάτο να ανατρέξουν όλοι μαζί στα παλιά και ξαναφέρανε στο φως παλιά αγαπημένα δρώμενα, όπως «Ο τυρής και ο Ταραμάς",  το λιώσιμο του παστού, κ.α.

Στη συνέντευξη μίλησαν ακόμα τα μέλη του καρναβαλικού κομιτάτου: Ντίνα Αντωνάκου, Κατερίνα Τζώρτζη, Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος, Δανάη Καίσαρη, Απόστολος Νταουσάνης, Γιάννης Λουκάκος και Ειρήνη Σαββάκη. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 π.μ.            Εναρξη Καρναβαλιού

11.30 π.μ.            Το άρμα του μπεκρή βγαίνει στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.  Γλέντι με σουβλάκια, άφθονο κρασί και χορούς. 

1.30 μ.μ.               Γλέντι με τη ρεμπέτικη κομπανία και τη Χορευτική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης, στην πλατεία Ν. Χιώτη. 

8.30 μ.μ.               Περαντζάδα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Μεσσήνης στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. 

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

8.00 μ.μ.         Οι επαγγελματίες της Μεσσήνης παρουσιάζουν live τους Ελεύθερους Σκοπευτές, στη μικρή πλατεία της πόλης.

ΣΑΒΒΑΤΟ  14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

8.00 π.μ.               Λιώσιμο παστού στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

11.30 π.μ.            Χορευτικό δρώμενο με τον Σύλλογο Γυναικών Λευκοχώρας.

12.00 μ.                Maskarata Bike στην κεντρική πλατεία της πόλης με τον Γυμναστικό Σύλλογο Μεσσήνης.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 π.μ.            Το καρναβάλι των μικρών «Φόρα την μάσκα σου, μπες στον χορό και εγώ θα ψάξω να σε βρω», στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Ακολουθεί εργαστήρι κατασκευής μάσκας, με τη συμμετοχή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, και «Γλυκομαγειρέματα», από τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Το πρώτο μας σχολείο».

11.30 π.μ.            Γαϊτανάκι και παραδοσιακοί χοροί με την παιδική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης. Επίσης, Μαζορετάκια και Zumba «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», και αγωνιστικό τραμπολίνο, zumba από το Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού».

12.45 μ.μ.            Face painting, μαγικά και διαδραστικά παιχνίδια με κλόουν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

7.30 μ.μ.               Καλέσματα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης».

8.30 μ.μ.         Κέφι και χορός στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης με παραδοσιακή μουσική.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

9.00 π.μ.               Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης και τις γειτονιές της πόλης (α’ φάση).  Διοργάνωση: Ράδιο-Μεσσήνη.

7.00 μ.μ.         Latin party, στην μικρή πλατεία Μεσσήνης. Διοργάνωση: Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με επαγγελματίες.

9.00 μ.μ.               Χορός Φιλαρμονικής στην αίθουσα "Νεφέλη" στην Μεσσήνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ  22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

11.00 π.μ.            Συνεχίζεται το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης (τελική φάση). Διοργάνωση: Ράδιο-Μεσσήνη.

11.30 π.μ.            Χορευτικό δρώμενο, με το Χορευτικό Ομιλο του δήμου στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης.

12.30 μ.μ.            Δημοτικοί χοροί της πατρίδας μας στην μικρή πλατεία Μεσσήνης. Χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης.

8.00 μ.μ.               Παραδοσιακές φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης.

8.30 μ.μ.               Αναβιώνει το παραδοσιακό δρώμενο «Ο Τυρής και ο Ταραμάς».

9.00 μ.μ.               Μαντολινάτα στους δρόμους της Μεσσήνης με το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης.

11.55 μ.μ.            Μουσικό πάρτι στην μικρή πλατεία Μεσσήνης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

10.30 π.μ.            Χορευτικό στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Οι Φουστανελάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα.

11.00 π.μ.            Αναπαράσταση δίκης και απαγχονισμού της γριάς - Συκούς από τον Ιμπραήμ πασά, στην περιοχή της Κρεμάλας στη Μεσσήνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσήνης. Ακολουθεί κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης, και το Κρέμασμα από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Μεσσήνης.

3.00 μ.μ.               Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Επίσης, την ίδια μέρα θα αναβιώσουν τα δρώμενα:

* Βάμαινα και Τσολιάδες.

* Μαντολινάτα από το «Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης».

*Λόγος Βασιλιά Καρνάβαλου.

* Μαζορέτες από το σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης».

* Συνοδεία Βασιλιά Καρνάβαλου από άρματα και πεζοπόρα τμήματα συλλόγων και φίλων καρναβαλιστών όλων των Δημοτικών Ενοτήτων.

6.00 μ.μ.    Μεγάλη συναυλία με τους "Otherview", στην πλατεία Μεσσήνης.

Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER