Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015 10:53

Εγκρίθηκε η επέκταση του αστικού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Απόφαση για την επέκταση της αστικής περιοχής και της αστικής συγκοινωνίας μέχρι το Νοσοκομείο, στα όρια Αντικάλαμου - Σπερχογείας, πήρε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με ισχυρή πλειοψηφία. 

 

Στην απόφαση εκτός από την επέκταση μέχρι το Νοσοκομείο, μετά από πρόταση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, αναφέρονται άλλα 3 σημεία: α) Η διάθεση από το Αστικό ΚΤΕΛ του αναγκαίου αριθμού λεωφορείων, με δρομολόγια κάθε 30 λεπτά το πολύ. β) Η αναγκαιότητα το Υπεραστικό να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο με διέλευση όλων των γραμμών του από το Νοσοκομείο. γ) Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει την υποστήριξη και των δύο ΚΤΕΛ, με επέκταση του προγράμματος Συν - Κοινωνία, με περισσότερα στέγαστρα και επέκταση των ψηφιακών πινακίδων στις στάσεις και διαφήμιση δρομολογίων. 

Λευκό στην απόφαση ψήφισε η "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών" του Μιχάλη Αντωνόπουλου και στο τρίτο επιπλέον σημείο της η "Λαϊκή Συσπείρωση". 

Να επισημάνουμε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και πως η αρμοδιότητα για την επέκταση της αστικής περιοχής και της αστικής συγκοινωνίας ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.