Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015 18:37

Ο Δήμος Μεσσήνης διεκδίκησε το κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου

Γράφτηκε από την

Στη δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ για το κτήριο του Ειρηνοδικείου συμμετείχε ο Δήμος Μεσσήνης. Ο διαγωνισμός έγινε σε δύο φάσεις και ο δήμος "χτύπησε" το κτήριο του Ειρηνοδικείου για περίπου 100.000 ευρώ.

Μάλιστα σε αυτή τη φάση ήταν και ο μοναδικός ενδιαφερόμενος για να το αγοράσει, όμως ο εκτιμητής του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε να βελτιώσει ο δήμος την προσφορά για να συνεχίσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού. Ετσι, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εκδόθηκε εγγυητική επιστολή επιπλέον 50.000 ευρώ, που θα πρέπει την προσεχή Δευτέρα να επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οπως είπε μιλώντας στην "Ε" ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος «πάμε να κλείσουμε την εκκρεμότητα με την τράπεζα, γιατί εξέδωσε την εγγυητική επιστολή βασιζόμενη στην καλή μας συνεργασία, και πρέπει να λήξει η εκκρεμότητα που έχουμε». 

Σημειώνεται ότι η έκδοση της εγγυητικής επιστολής των περίπου 50.000 ευρώ για τη συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού πάρθηκε κατά πλειοψηφία από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ενώ η νέα δημοτική αρχή είχε διατυπώσει επιφυλάξεις γιατί αναμένονταν εθνικές εκλογές και κανείς δεν ήξερε αν θα αλλάξει η κυβέρνηση και τι στάση θα κρατούσε η νέα σχετικά με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.  

 

Ν.Κ.