Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 15:45

KALAMATA:21: Εναρξης εγγραφών σε θεματικές ομάδες

Γράφτηκε από την

Στην επόμενη φάση, αυτή της έναρξης εγγραφών σε θεματικές ομάδες εργασίας, μπαίνει η υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021. Η διαμόρφωση μίας δεκαετούς πολιτιστικής στρατηγικής για την Καλαμάτα, είναι προαπαιτούμενο για τη διεκδίκηση του τίτλου αλλά θα είναι και η «κληρονομιά» της διαδικασίας της διεκδίκησης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Αφού μπήκαν τα θεμέλια με τη σύσταση και τη στελέχωση του Γραφείου Υποψηφιότητας “KALAMATA:21” και με τις έρευνες Πολιτιστικής Χαρτογράφησης σε πλήρη εξέλιξη, ήρθε η ώρα για το πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών. Η ώρα για μία συμμετοχική διαμόρφωση πολιτιστικής στρατηγικής.

Το Γραφείο Υποψηφιότητας “KALAMATA:21” απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις θεματικές ομάδες εργασίας, με σκοπό τη δημιουργία της δεκαετούς πολιτιστικής στρατηγικής της πόλης. Η κάθε ομάδα θα αναλάβει μία θεματική και θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το αντικείμενό της ολιστικά. Στόχος των ομάδων εργασίας είναι μέσα από το διάλογο, την έρευνα και την συνεργασία να προκύψει η πολιτιστική στρατηγική, όχι μόνο του Δήμου, αλλά της πόλης της Καλαμάτας.   

Οι ομάδες εργασίας είναι ανοιχτές στο κοινό και μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει, να συμμετέχει και να συνεισφέρει εθελοντικά με τις γνώσεις του στην ανάπτυξη ιδεών και προτάσεων που μπορούν να συμπεριληφθούν στο δεκαετές αυτό πλάνο. 

Οι συναντήσεις των ομάδων εργασίας θα γίνονται από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, όποτε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαβούλευσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα του Γραφείου Υποψηφιότητας www.kalamata21.eu.

Παρ’ όλο που δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εγγραφής, συνιστάται η έγκαιρη εγγραφή και συμμετοχή, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της κάθε ατομικής συμμετοχής.

Οι ομάδες είναι: Πολιτιστική Κληρονομιά (στην οποία περιλαμβάνεται και ο λαϊκός πολιτισμός, η γαστρονομία και τα διατηρητέα), Μουσική, 

Χορός, Εικαστικά, Γράμματα/Λόγος, Κινηματογράφος, Θέατρο, Δημιουργική βιομηχανία, Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Φεστιβάλ, 

Ταυτότητα τόπου (περιλαμβάνεται και ο πολιτιστικός τουρισμός), Πολιτιστικές υποδομές (περιλαμβάνεται και το αστικό περιβάλλον).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορεί κανείς να  επικοινωνεί στο: Γραφείο Υποψηφιότητας "KALAMATA:21", Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 27211 81030, Αριστομένους 33, info@kalamata21.eu.