Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 12:15

Απάντηση Μπρεδήμα στον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Από το Συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας στο Δ. Σ. «ΑΛΛΑΓΗ για το Δήμο της Καλαμάτας» ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας κ. Σιδερέα, προς τα ΜΜΕ και για να μην δημιουργούνται  εσφαλμένες εντυπώσεις   για τη θέση του συνδυασμού μας απέναντι στα αιτήματα των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα στα ευαίσθητα  θέματα της παιδείας δηλώνουμε τα εξής:

Πράγματι ο κ. Πρόεδρος  του Σχολείου περί την 1ην νυκτερινή της συνεδρίασης  της περασμένης Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής και ενώ είχε τελειώσει η μαραθώνια συνεδρίαση του Δ. Σ. για το μέγα και καυτό  θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Καλαμάτας  ζήτησε την έκδοση του γνωστού ήδη ψηφίσματος.  Και  επειδή τόσον εγώ όσον  και άλλοι συνάδελφοι είχαμε καταπονηθεί λόγω του Γ. Π. Σ. παρεκάλεσα να αναβληθεί για την ερχόμενη Τρίτη το θέμα αυτό και χαριτολογών πράγματι είπα «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν».

Αυτό που είπα δεν σημαίνει ότι υποβαθμίζεται το πράγματι σοβαρό θέμα για το 17ο Σχολείο. Αλλά απεναντίας είχα την άποψη ότι θα έπρεπε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα με άνετη συζήτηση στο όλον θέμα.

Μετά όμως από την επιμονή του κ. Σιδερέα και των αγαπητών συνδημοτών μας δέχτηκα να συζητηθεί το όλον θέμα το οποίο εγώ δεν εγνώριζα και για να διευκολύνουμε τον κ. Πρόεδρο στην έγκριση ομοφώνου ψηφίσματος απείχαμε από τη ψηφοφορίας και εξεδόθη ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα που ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ  το αίτημα του Σχολείου.

Συνεπώς πως περιφρονήσαμε τα αίτημα του Συλλόγου και σε τι εζημιώθη το σχολείο αφού συντελέσαμε δια της στάσεώς μας στην πλήρη ικανοποίηση του αιτήματός του;

Αυτά για το όλον θέμα και να μη συσκοτίζεται η αλήθεια. Εκτός και ο κ. Πρόεδρος, πράγμα που δεν θέλουμε να πιστεύουμε ήθελε να εκθέσει τον συνδυασμό μας στα μάτια των συνδημοτών μας και ενδεχομένως και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας όπισθέν του  και εν αγνοία  του Προέδρου επεδίωκαν σκόπιμα να πάρει τα εύσημα ο δήμαρχος και η πλειοψηφία και  να δυσφημισθεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Αυτά για την αλήθεια και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις σε βάρος του Συνδυασμού μας ο οποίος λόγω της  δυναμικής που έχει αναπτύξει για την υπεράσπιση των θεμάτων της πόλης και των  δημοτών ενοχλεί πολλούς!...

Ο συνδυασμός μας  δεν πτοείται. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για όλους τους κατοίκους του διευρυμένου Δήμου, μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ


NEWSLETTER