Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 18:38

20 χρόνια Καρναβάλι στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την

Το Καρναβάλι της Μεγαλόπολης γίνεται φέτος 20 ετών και το γιορτάζει με πολλές εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης στις 12.30 μ.μ. ξεκινά το "Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού" με δοκιμασίες για τα πληρώματα. Στη σκεπαστή πλατεία Πολυβίου (λαϊκή) στις 8 μ.μ. θα γίνει η εκδήλωση "Σάββατο Αποκριάς στη Μεγαλόπολη". Τα μέλη του ΚΑΠΗ θα ξαναστήσουν την κουζίνα τους και θα σερβίρουν παραδοσιακό βραστό, μακαρόνια, ζεστές τηγανίτες, κ.ά. για να θυμίσουν στους παλιούς ή να γνωρίσουν στους νεότερους τα έθιμα του τόπου.

Εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής θα παρουσιάσουν τον τόπο τους και θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά προϊόντα, σπιτικά φαγητά και γλυκίσματα. Το χορό θα ανοίξει ο Χορευτικός Ομιλος Μεγαλόπολης και μουσική θα παίξουν «Τα παιδιά της Μεγαλόπολης», στο κλαρίνο θα είναι ο Σωτήρης Κανελλάκης και στο τραγούδι ο Παναγιώτης Κολοβός.

Την Κυριακή στις 3 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στις οδούς Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου. Η τελετή λήξης θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης στις 5 μ.μ. με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου και απονομή αναμνηστικών στα γκρουπ.

Μέχρι και την Παρασκευή θα διατίθενται δωρεάν αποκριάτικες στολές από το δήμο στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, 4 - 8 μ.μ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για την κεντρική πλατεία θα μεταφερθούν στη σκεπαστή πλατεία Πολυβίου (λαϊκή).