Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 19:01

Συντήρηση κτηρίων 6ου Λυκείου και 4ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Επείγουσες εργασίες συντήρησης πρόκειται να εκτελέσει το συντομότερο δυνατόν ο Δήμος Καλαμάτας στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, για να λειτουργούν με ασφάλεια το 6ο Λύκειο και το 4ο ΕΠΑΛ.

Αυτό αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι: 

Επισκευή λεβητοστασίου. Αποκατάσταση της λειτουργίας των κουδουνιών του κτηρίου. Επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στις αίθουσες, όσον αφορά στο φωτισμό και τις πρίζες, καθώς και της μεγαφωνικής εγκατάστασης. Παροχή χρωμάτων από το δήμο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι εξωτερικές όψεις μετά από βανδαλισμούς. Αποκατάσταση της περίφραξης στη βόρεια πλευρά.

1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ  Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Οσον αφορά την οριστική παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα, εκτιμάται ότι το κόστος της ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε τηλεφωνική συνομιλία του δημάρχου με το διευθύνοντα σύμβουλο της "Κτηριακές Υποδομές ΑΕ" (πρώην ΟΣΚ) Ηρακλή Δρούλια, ο κ. Νίκας πρότεινε -και έγινε δεκτό- να συνεργαστούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου με εκείνες της "Κτηριακές Υποδομές ΑΕ", για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης. 

Μέσα στην εβδομάδα κλιμάκιο τεχνικών του Δήμου θα μεταβεί στην Αθήνα για συνεργασία με τους τεχνικούς της "Κτηριακές Υποδομές ΑΕ", ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η μελέτη.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από την "Κτηριακές Υποδομές ΑΕ", με κάλυψη της δαπάνης από πλευράς της.