Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 16:04

Στα σκοτάδια παραμένει το λιμάνι της Φοινικούντας

Γράφτηκε από τον
Στα σκοτάδια παραμένει το λιμάνι της Φοινικούντας

Χωρίς φώτα είναι εδώ και μήνες το λιμάνι της Φοινικούντας και η πλατεία στον παραλιακό δρόμο, στη βορειοανατολική πλευρά του χωριού.

Το γεγονός αυτό μας κατήγγειλαν κάτοικοι της Φοινικούντας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την αδιαφορία του Δήμου Πύλου - Νέστορος και για το μπαλάκι των ευθυνών που έχει πετάξει στον εργολάβο συντήρησης του δημοτικού φωτισμού. 

«Είμαστε στο σκοτάδι εδώ και 5 μήνες. Και στο λιμάνι υπάρχουν δεκάδες επαγγελματικές βάρκες», μας ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού. Παρατήρησε ότι «από το δήμο μάς είχαν πει πως θα το φτιάξουν. Αφού δε γινόταν τίποτα, μας είπαν ότι τη συντήρηση και την επισκευή ζημιών την έχει αναλάβει εργολάβος, και μας έδωσαν το κινητό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί του. Ηρθε ο άνθρωπος, που δεν ήξερε τίποτα, διαπίστωσε τη ζημιά, αλλά από τότε κι αυτός εξαφανίστηκε».

Αλλος κάτοικος της Φοινικούντας μας επεσήμανε ότι «είναι ντροπή τόσο καιρό να μη φτιάχνουν τη ζημιά και να μένουμε στο σκοτάδι. Ο δήμος δεν έχει αναθέσει στον εργολάβο το έργο; Αν είναι δουλειά του, γιατί δεν το κάνει; Και ο δήμος γιατί δεν τον ελέγχει; Γιατί δεν τον καταγγέλλει, αν δεν τηρεί τη σύμβαση;». Κλείνοντας, σημείωσε ότι «η Φοινικούντα απαιτεί το δημοτικό φωτισμό που δικαιούται».

Γ.Σ.


NEWSLETTER