Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 18:40

Nέο αίτημα στο Δ.Σ. Τριφυλίας: “Το λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία λειτουργούσε από το 1983 έως το 2008”

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Nέο αίτημα στο Δ.Σ. Τριφυλίας: “Το λιγνιτωρυχείο στην Κυπαρισσία λειτουργούσε από το 1983 έως το 2008”

Να συζητηθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας το θέμα λειτουργίας λιγνιτωρυχείου στην περιοχή της Κυπαρισσίας ζητά με αίτημά της - καταγγελία η Μαγδαληνή Καραπάτη η οποία και έχει καταθέσει τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο ΥΠΕΚΑ για έγκριση.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας άφησε ανοιχτό το θέμα, σημειώνοντας ότι δεν έχει αντίρρηση να ακούσουν ένα πολίτη που διαμαρτύρεται, ωστόσο όπως είπε, "προδικάζω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα".

Η καταγγελία της κ. Καραπάτη γίνεται κατά της απόφασης που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 4 Φεβρουαρίου, την οποία (απόφαση) προσβάλλει, καθώς ελήφθησαν ελλιπείς πληροφορίες και λανθασμένα στοιχεία. Ακόμη υποστηρίζει πως δεν της ανακοινώθηκε για ποιους λόγους πήραν αρνητική απόφαση ώστε να πράξει τα δέοντα, στην συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ειδοποιήθηκε να παραβρεθεί, σημειώνοντας ότι έχει έννομο συμφέρον να παραβρεθεί και να εκθέσει τις απόψεις της αλλά και στοιχεία.

Επισημαίνει επίσης ότι το λιγνιτωρυχείο είναι στην κατοχή της από το 1977 και από το 1983 άρχισε να λειτουργεί. Μέχρι το 2000 έδινε λιγνίτη στη ΕΗΣ Μεγαλόπολης και μέχρι το 2008 σε διάφορους ιδιώτες. Απασχολούσε προσωπικό που πρόσφερε στην τοπική κοινωνία και δεν υπήρξε πρόβλημα με την λειτουργία του. 

Σημειώνει ακόμη ότι έχει στα χέρια της ΜΠΕ και στο συγκεκριμένο συμβούλιο δεν παραβρέθηκε η μελετητής να δώσει διευκρινίσεις και να τους ενημερώσει.

Για τους παραπάνω λόγους ζητά από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα να ξανασυζητηθεί εκ νέου ώστε να έχει την δυνατότητα να παραβρεθεί και να παρέχει πλήρη ενημέρωση.

Ο δήμαρχος πάντως πέρα από ότι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το θέμα να ξανασυζητηθεί, σημείωσε πως την πολιτική την καθορίζουν τα εντεταλμένα όργανα. Κάθε πολίτης μπορεί να διαμαρτύρεται και να ενίσταται, αυτό όμως δεν αναιρεί την λειτουργία των συλλογικών οργάνων. Μπορεί, είπε, να κατηγορεί το ΔΣ για αυθαιρεσίες, αλλά άλλες τόσες υπάρχουν στην ΜΠΕ για την οποία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν πολλές ενστάσεις.

Κ.Μπ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER